• Konstrukce křížového stolu frézky 

      Autor: Húska Lukáš; Vedoucí práce: Ondráček Miroslav; Oponent práce: Rudolecký Marek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-23)
      Bakalářská práce se zabývá konstrukčním uspořádáním křížových stolů. Je zde rešerše použitých komponent, návrh vlastního řešení, konstrukční a kontrolní výpočty křížového stolu.
    • Konstrukce mechanicky naháněné vysokomomentové hlavy s indexováním natáčením v ose C 

      Autor: Falek Petr; Vedoucí práce: Ondráček Miroslav; Oponent práce: Bělohoubek Libor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-02)
      Návrh výměnné frézovací hlavy s vnitřním převodem a natáčením kolem osy C. Za účelem zvýšení točivého momentu a zlepšení kinematických vlastností. Rozsah otáček 0-3000 /min. Maximální točivý moment 5000 Nm.
    • Modifikace pásové pily pro odřezávání 3D tištěných dílců ze základových desek po SLS 

      Autor: Adolf Valášek; Vedoucí práce: Ondráček Miroslav; Oponent práce: Hudec Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-22)
      Tato práce se zabývá pásovou pilou specializovanou pro odřezání výtisků. Obsahuje porovnání dvou technologií pro tuto operaci (drátořez a pásová pila), rešerši existujících strojů, návrh konstrukčních úprav a kontrolní výpočty.
    • Návrh a konstrukce těžkého unášecího vřeteníku hrotové brusky BHC 

      Autor: Bojas Karel; Vedoucí práce: Sova Jiří; Oponent práce: Ondráček Miroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-01-05)
      Tato diplomová práce se zabývá návrhem unášecího vřeteníku brusky BHC63. Vřeteník bude použit pro upínání a unášení obrobků do hmotnosti 5000 kg mezi hroty. Součástí práce je konstrukce vřetene, návrh uložení vřetene, návrh ...
    • Návrh a konstrukce translační osy podávacího zařízení 

      Autor: Eliáš Pavel; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Ondráček Miroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-01-06)
      Obsahem této bakalářské práce je problematika návrhu a konstrukce automatického podávacího zařízení. Nedílnou součástí jsou 3D modely, návrhové a kontrolní výpočty a výkresová dokumentace do úrovně sestav a podsestav.
    • Návrh jednoosé frézovací hlavy s elektrovřetenem 

      Autor: Horák Tomáš; Vedoucí práce: Ondráček Miroslav; Oponent práce: Bali Šoltéz Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-07-10)
      Bakalářská práce se zabývá návrhem několika variant jednoosé frézovací hlavy s elektrovřetenem a konstrukcí jedné z nich. Konstrukce se soustřeďuje na návrh pohonu, brzdy a uložení osy A.
    • Návrh lineárního vedení stroje na testování teleskopických krytů 

      Autor: Lazák Tomáš; Vedoucí práce: Hovorka Jiří; Oponent práce: Ondráček Miroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Návrh nové otočné hlavy pro kontinuální obrábění ve dvou osách 5-ti osého centra CARBO COMPACT CNC pro opracování kamene 

      Autor: Vytiska Tomáš; Vedoucí práce: Červenka Jaroslav; Oponent práce: Ondráček Miroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-18)
      Předložená diplomová práce se zabývá návrhem nové dvouosé rotační hlavy pro stroj Carbo Compact CNC na obrábění kamene. Na základě výpočtů zatížení a provozních podmínek mechanismu byly navrženy pohony rotačních os a další ...
    • Návrh polohovací jednotky vřetene kotoučové zkracovací pily na kámen pro kotouč 400 mm 

      Autor: Urban Tomáš; Vedoucí práce: Červenka Jaroslav; Oponent práce: Ondráček Miroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-27)
      Předložená bakalářská práce se zabývá problematikou konstrukce zkracovacích pil na kámen. Na základě průzkumu trhu byly navrženy tři řešení a z nich vybráno optimální, které bylo zpracováno formou 3D modelu a návrhových výpočtů.
    • Otočný stůl pro pětiosé multifunkční centrum 

      Autor: Jakub Padevět; Vedoucí práce: Ondráček Miroslav; Oponent práce: Tíkal Josef
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-01-30)
      Tato práce se věnuje konstrukci otočného stolu pětiosého multifunkčního centra a návrhu jeho pohonu. Jsou zde popsány jednotlivé komponenty a typy konstrukcí otočného stolu. V další části je provedena volba komponent a ...
    • Ustavování obráběcích strojů 

      Autor: Prášil Drahomír; Vedoucí práce: Ondráček Miroslav; Oponent práce: Šámal Otakar
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Vývoj řetězového zásobníku pro horizontální stroje řady H630, H800 A H1000 

      Autor: Sládek Jakub; Vedoucí práce: Ondráček Miroslav; Oponent práce: Šoustek Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-02)
      Diplomová práce se zabývá vývojem řetězového zásobníku pro horizontální obráběcí stroje řady H630, H800 a H1000 firmy TAJMAC-ZPS, a.s. Součástí diplomové práce je konstrukční návrh manipulátoru pro vyjmutí nástroje ze ...