• MKP model a simulace řízení pohybové osy obráběcího stroje s oboustranným náhonem kuličkového šroubu 

      Autor: Hašková Barbora; Vedoucí práce: Matyska Vojtěch; Oponent práce: Rybář Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Modely tuhostí kuličkových šroubů 

      Autor: Maroušek Tomáš; Vedoucí práce: Matyska Vojtěch; Oponent práce: Souček Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-02)
      Bakalářská práce se zabývá modely tuhostí kuličkových šroubů. Po zjištění tuhostí zjednodušených kuličkových šroubů a MKP modelu, je stanoven nejlepší zjednodušený model.
    • Oboustranný náhon dlouhého kuličkového šroubu 

      Autor: Kašpárek Jiří; Vedoucí práce: Matyska Vojtěch; Oponent práce: Souček Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-02)
      Tato diplomová práce se zabývá návrhem a výběrem oboustranného náhonu dlouhého kuličkového šroubu. Varianty oboustranného náhonu byly vytvořeny kombinací různých komponent. Část práce se zabývá vytvořením komplexního modelu, ...
    • Typy pohonů posuvových os obráběcích strojů 

      Autor: Marek Neumann; Vedoucí práce: Matyska Vojtěch; Oponent práce: Havlík Lukáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-25)
      Práce je zaměřena na řešení problematiky využití mechanismů pohonů posuvových os u obráběcích strojů. Cílem práce je tvorba katalogu lineárních os, za účelem ověření domněnky, že kuličkové šrouby jsou použity u kratších ...
    • Virtuální model laserového stroje a analýza jeho vlastností 

      Autor: Alexander Kosenko; Vedoucí práce: Matyska Vojtěch; Oponent práce: Zvolánek Ondřej
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-02-06)
      Diplomová práce se zabývá tvorbou komplexního modelu laserového pálicího stroje od značky VANAD. Tento komplexní model byl vytvořen propojením diskreditovaného modelu mechanické stavby stroje a modelu regulace pohonu. Na ...