• Analýza teplotních deformací nosné struktury stroje a návrh optimalizačních úprav 

      Autor: Kozačok Alexandr; Vedoucí práce: Sulitka Matěj; Oponent práce: Mareš Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Experimentální stanovení tepelných odporů lineárních vedení 

      Autor: Morávek Petr; Vedoucí práce: Horejš Otakar; Oponent práce: Mareš Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-18)
      Diplomová práce se zabývá experimentálním stanovením tepelných odporů lineárních vedení. Tepelné odpory jsou určeny pro valivé lineární vedení lišící se velikostí, typem valivých elementů a velikostí předpětí. Z výsledků ...
    • Experimentální stanovení tepelných odporů v kontaktu mezi ložiskovým kroužkem a tubusem vřetene 

      Autor: Okénka Martin; Vedoucí práce: Horejš Otakar; Oponent práce: Mareš Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-07-20)
      Předložená práce se zabývá tepelným odporem válcového kontaktu mezi ložiskovým kroužkem a tubusem vřeteníku. Nejdříve je stručně popsána tepelná problematika v oblasti výrobních strojů společně s teoretickými základy přenosu ...
    • Návrh zařízení na výrobu a kalibraci fotogrammetrických tyčí 

      Autor: Hynek Jaromír; Vedoucí práce: Mareš Martin; Oponent práce: Beránek Libor
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-07-12)
      Cílem je navrhnout zařízení na výrobu a následnou kalibraci fotogrammetrických tyčí. Zařízení má sloužit k přesnému nalepení záměrných terčů na tyč z uhlíkového kompozitu a zjištění vzájemné polohy těchto terčů.
    • Přenositelnost aproximačních modelů teplotních deformací mezi různými stroji stejného typu a velikostí 

      Autor: Oleg Zapolskikh; Vedoucí práce: Mareš Martin; Oponent práce: Havlík Lukáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-02-06)
      Autor: Bc. Oleg Zapolskikh Název DP: Přenositelnost aproximačních modelů teplotních deformací mezi různými stroji stejného typu a velikosti. Rozsah práce: 79 str., 61 obr., 24 tab. Školní rok vyhotovení: 2020 Škola: ČVUT ...
    • Simulace teplotního pole chlazeného ložiskového domku 

      Autor: Hovorka Vít; Vedoucí práce: Hornych Jan; Oponent práce: Mareš Martin
      Vytvoření časově reálné identifikace tepelného působení ložiska pomocí simulace MKP modelu a experimentu, vhodné umístění identifikačních teplotních čidel a experimentální verifikaci MKP modelu na fyzickém modelu.
    • Vliv řezného procesu na změnu součinitele přestupu tepla v pracovním prostoru 

      Autor: Skála Kamil; Vedoucí práce: Horejš Otakar; Oponent práce: Mareš Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-19)
      Předložená bakalářská práce se zabývá vlivem řezného procesu na změnu součinitele přestupu tepla v pracovním prostoru obráběcího stroje.
    • Vliv vstupních parametrů na aproximační kvalitu modelu teplotních chyb frézovacího centra 

      Autor: Michal Straka; Vedoucí práce: Mareš Martin; Oponent práce: Minář Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-25)
      Diplomová práce se zabývá posouzením vlivu různých vstupních parametrů (teplot) do kompenzačních modelů teplotních chyb způsobených pohybem v lineárních osách výrobního stroje. Byla hodnocena přenositelnost kompenzačních ...
    • Vliv vzorkovací frekvence vstupních dat na přesnost aproximace softwarové kompenzace teplotních chyb se základem v přenosových funkcích 

      Autor: Jiří Petříček; Vedoucí práce: Mareš Martin; Oponent práce: Halama Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-22)
      Tato práce mapuje současný stav výzkumu minimalizace teplotních deformací obráběcích strojů, popisuje používané metody a ukazuje důležitou roli softwarové kompenzace pomocí matematických modelů. Je zde popsán komplexní ...
    • Výzkum vlivu zátěže motoru při obrábění na teplotní deformace stroje 

      Autor: Eichenmann Milan; Vedoucí práce: Mareš Martin; Oponent práce: Sulitka Matěj
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Zahrnutí vlivu deformace obrobku do teplotně mechanického modelu frézovacího centra 

      Autor: Michal Straka; Vedoucí práce: Mareš Martin; Oponent práce: Minář Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-22)
      Bakalářská práce se zabývá problematikou teplotních deformací obrobku vznikajících během řezného procesu a možnostmi jejich kompenzace.
    • Zahrnutí vlivu různých vřetenových jednotek do teplotně mechanického modelu frézovacího centra 

      Autor: Petr Pícha; Vedoucí práce: Mareš Martin; Oponent práce: Havlík Lukáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-22)
      Autor: Petr Pícha Název BP: Zahrnutí vlivu různých vřetenových jednotek do teplotně-mechanického modelu frézovacího centra Rozsah práce: 73 str., 49 obr., 24 tab. Školní rok vyhotovení: 2019 Škola: ČVUT FS Ústav: Ú12135 - ...