• Návrh rámu pro měření statické tuhosti 

      Autor: Vítek Daniel; Vedoucí práce: Burian David; Oponent práce: Kupka Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-05)
      Bakalářská práce se zabývá návrhem rámu pro měření statické tuhosti a výpočtem jeho tuhosti a odchylky měřené hodnoty.
    • Přeladitelný model dynamických vlastností stroje 

      Autor: Luboš Jirák; Vedoucí práce: Sulitka Matěj; Oponent práce: Kupka Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-26)
      Diplomová práce se zabývá navržením a sestavením parametricky přeladitelného modelu stroje na základě MKP pro rychlou analýzu změny dynamických vlastností v pracovním prostoru stroje. Je provedena rešerše tvorby propojených ...
    • Validace kompenzačního modelu teplotních chyb pomocí testovacího obrobku 

      Autor: Marek Valenta; Vedoucí práce: Horejš Otakar; Oponent práce: Kupka Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-08-24)
      Diplomová práce je zaměřená na konstrukci testovacího obrobku vhodného k validaci kompenzačního modelu teplotních chyb na obráběcím stroji. Testovací obrobek byl navržen, obroben a následně byl vyhodnocen přínos kompenzačního ...
    • Zařízení pro zkoušku souřadnicového stroje nebo frézovacího stroje v konfiguraci s dotykovou obrobkovou sondou 

      Autor: Jaromír Hynek; Vedoucí práce: Hornych Jan; Oponent práce: Kupka Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-22)
      Cílem této práce je návrh lineárního pojezdu měřeného laserovým interferometrem pro zkoušku souřadnicového měřicího stroje nebo frézovacího stroje v konfiguraci s dotykovou obrobkovou sondou.