• Konstrukce modulu řízeně přeladitelného hltiče vibrací 

      Autor: Martin Karas; Vedoucí práce: Červenka Jaroslav; Oponent práce: Šnajdr Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-02-05)
      Diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem modulu řízeně přeladitelného hltiče vibrací. Snaží se na základě vyhotovené rešerše najít optimální variantu konstrukčního řešení způsobu pasivního potlačení vibrací tlumené ...
    • Návrh C osy pro velké soustružnické a multifunkční stroje 

      Autor: Dzúr Ondrej; Vedoucí práce: Kolář Petr; Oponent práce: Šnajdr Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-01-05)
      Hlavním úkolem je změna konstrukce hlavního pohonu stroje Multicut 630 pro zlepšení parametru v režimu C-osy.
    • Srovnání a vyhodnocení suchého a mokrého obrábění z hlediska teplotně mechanického chování stroje, nástroje a obrobku 

      Autor: Daniel Divíšek; Vedoucí práce: Hornych Jan; Oponent práce: Šnajdr Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-22)
      Bakalářská práce se zabývá teplotními deformacemi během obráběcího procesu a možnostmi jejich eliminace. V práci je porovnáno teplotní chování při mokrém a suchém obrábění.
    • Určení hladin emisního akustického tlaku v místě obsluhy dle ČSN ISO 230-5 

      Autor: Jakub Rubeš; Vedoucí práce: Janota Miroslav; Oponent práce: Šnajdr Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-19)
      Tato práce se zabývá stanovením hladin emisního akustického tlaku podle stanovené normy ČSN ISO 230-5. V teoretické části jsou popsány základní akustické pojmy, měřící zařízení a měřené veličiny. Dále je pak popsán návrh ...
    • Zpracování trendovacího diagnostického měření portálového obráběcího centra MCU 700 VT-5X 

      Autor: Jakub Ullrich; Vedoucí práce: Janota Miroslav; Oponent práce: Šnajdr Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-25)
      Cílem této práce bylo zpracovat trendovací měření a na jeho základě vyhodnotit technický stav stroje. Teoretická část práce se zabývá obecným úvodem do problematiky. Praktická část obsahuje návrh vhodných deskriptorů, ...