Now showing items 1-8 of 8

    • Energetická náročnost rodinného domu 

      Author: David Hruška; Supervisor: Vavřička Roman; Opponent: Pokorný Nikola
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-25)
      Práce se zabývá energetickou náročností rodinného domu.
    • Energetická náročnost rodinných domů 

      Author: Matěj Rambousek; Supervisor: Vavřička Roman; Opponent: Eisner Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-08-24)
      Bakalářská práce se zabývá energetickou náročností typických rodinných domů a jejich ekonomickou rozvahou při použití různých skladeb stavebních konstrukcí a zdrojů tepla. Je řešena celková potřeba energie a využití tepelných ...
    • Energeticky nulový rodinný dům 

      Author: Radoš Rykl; Supervisor: Matuška Tomáš; Opponent: Šourek Bořivoj
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-23)
      V diplomové práci je provedeno energetické a ekonomické posouzení zadaného rodinného domu s využitím různých zdrojů energie pro dosažení nulové roční potřeby neobnovitelné primární energie.
    • Navlhčení vzduchu v obytném prostředí 

      Author: Ondřej Štorek; Supervisor: Zmrhal Vladimír; Opponent: Šťávová Petra
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-06-20)
      Bakalářská práce pojednává o problematice vlhkostní bilance ve vnitřních prostorách obytných budov. V teoretické části je popsána kvalita vnitřního vzduchu včetně způsobů, jakými je v dnešní době vyměňován vzduch za čerstvý ...
    • Návrh vytápění novostavby rodinného domu s variantním řešením potrubní sítě 

      Author: Tomáš Uhlíř; Supervisor: Boháč Jindřich; Opponent: Bašta Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-21)
      V této bakalářské práci byly řešeny návrhy otopných soustav pro novostavbu rodinného domu. Nejprve byly navrženy tepelně technické parametry stavebních konstrukcí tak, aby splňovaly normu ČSN 73 0540-2. Dále byly vypočítány ...
    • Simulační analýza integrace elektromobilu do místního fotovoltaického systému 

      Author: Hynek Mečíř; Supervisor: Zavřel Vojtěch; Opponent: Široký Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-23)
      Tato diplomová práce se zabývá integrací elektromobilu do energetického systému budovy, konkrétně analýzou bilance elektrické energie rodinného domu s instalovanou fotovoltaickou elektrárnou s využitím obousměrného toku ...
    • Vytápění rodinného domu 

      Author: Martin Podracký; Supervisor: Boháč Jindřich; Opponent: Bašta Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-08-25)
      V závěrečné práci je řešen návrh otopné soustavy rodinného domu.
    • Využití alternativních zdrojů energie pro vytápění rodinného domu 

      Author: Jáchym Jirásek; Supervisor: Vavřička Roman; Opponent: Zmrhal Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-21)
      Nové legislativní požadavky zvyšují nároky na energetickou náročnost budov. A to jak u novostaveb, tak i u rekonstrukcí stávajících budov. Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi splnění požadavku na tzv. budovu s téměř ...