Now showing items 126-145 of 368

    • Optimalizace energetické náročnosti rodinného domu 

      Author: Rostislav Váňa; Supervisor: Vavřička Roman; Opponent: Langerová Erika
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-06-21)
      Práce se zabývá optimalizací energetické náročnosti dvou rodinných domů. Zahrnuje analytický výpočet potřeby tepla na vytápění v závislosti na použité databázi klimatických dat.
    • Optimalizace klimatizace výrobní haly 

      Author: Aleš Petrů; Supervisor: Lain Miloš; Opponent: Šimek Jakub
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-24)
      Diplomová práce se zabývá problematikou měření a regulace klimatizačních a větracích systémů výrobní haly. Je kladen důraz na optimalizaci regulace na základě sběru a analýzy dat. Za účelem analýzy dat je vytvořen nástroj ...
    • Optimalizace návrhu výměníkových stanic 

      Author: Novák Stanislav; Supervisor: Vavřička Roman; Opponent: Galád Vladimír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-01-12)
      Cílem této diplomové práce je analýza a optimalizace metod výpočtu potřeby tepla u obytných budov. Práce popisuje vytvoření výpočtového softwaru, který splňuje reálné provozní podmínky u obytných budov v ČR. Vyhodnocení ...
    • Optimalizace otopné soustavy bytového domu 

      Author: Bröschel Jan; Supervisor: Vavřička Roman; Opponent: Švorčík Václav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Optimalizace provozu bytového domu 

      Author: Janďourek Jakub; Supervisor: Vavřička Roman; Opponent: Tintěra Ladislav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-07-12)
      Diplomová práce se zabývá optimalizací plynové kotelny bytového domu. Součástí diplomové práce je sestavení analytického modelu potřeby tepla, porovnání teoretické a skutečné potřeby tepla za dané období s následným návrhem ...
    • Optimalizace prvků vzduchotechniky 

      Author: Šnábl Jan; Supervisor: Kučera Miroslav; Opponent: Nový Richard
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2014-08-26)
    • Optimalizace prvků vzduchotechniky 

      Author: Šnábl Jan; Supervisor: Kučera Miroslav; Opponent: Nový Richard
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2014-01-24)
    • Optimalizace sprchového výměníku 

      Author: Kryštof Brokeš; Supervisor: Vavřička Roman; Opponent: Pokorný Nikola
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-20)
      Předmětem diplomové práce "Optimalizace sprchového výměníku" je návrh úprav stávajícího sprchového výměníku pro zpětné získávání tepla z odpadní vody dle užitného vzoru č. 32692 zapsaného u patentového úřadu České republiky ...
    • Optimalizace sprchového výměníku tepla 

      Author: Sukdol Jan; Supervisor: Vavřička Roman; Opponent: Matuška Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-29)
      Tématem diplomové práce je vytvoření a navržení prototypu deskového sprchového výměníku na základě vylepšení již existujícího zařízení s ohledem na dosažení co nejvyšší účinnosti přenosu tepla a následně i výrazné úspory ...
    • Optimalizace technických instalací bytového domu 

      Author: Ondřej Mládek; Supervisor: Vavřička Roman; Opponent: Polívka Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-08-25)
      Diplomová práce se zabývá návrhem nízkoteplotní otopné soustavy podlahového vytápění a zdravotně technických instalací bytového domu. V rámci zdravotně technických instalací je navržen systém zásobování teplé a studené ...
    • Optimalizace větrání a vytápění sportovní haly 

      Author: Dvořák Jakub; Supervisor: Bašta Jiří; Opponent: Šerks Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Optimalizace zdroje a distribuce chladu 

      Author: Matěj Kopecký; Supervisor: Lain Miloš; Opponent: Sudek Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-23)
      Diplomová práce se zabývá návrhem optimálních výpočtových postupů a konstrukcí zjednodušeného matematického modelu vhodného pro simulaci a řešení energetických optimalizací technologií nepřímého strojního chladicího zařízení.
    • Otopná soustava u budov s téměř nulovou potřebou energie 

      Author: Vrbský Ladislav; Supervisor: Vavřička Roman; Opponent: Pokorný Nikola
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-23)
      První část práce uvádí a popisuje základní standardy energetické náročnosti budov. Dále je provedena rešerše vybraných zdrojů vhodných pro budovy s nízkou potřebou energie. V praktické části je řešena energetická náročnost ...
    • Otopná soustava u budov s nízkou potřebou energie 

      Author: Ignatyev Marat; Supervisor: Vavřička Roman; Opponent: Eisner Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-13)
      Cílem této diplomové práce je zjištění optimálního složení obvodových konstrukcí, také nejefektivnějšího způsobu dodávky tepla pomocí vícekritériálního rozhodování. Hlavním kritériem jsou finanční prostředky. Dále jsem ...
    • Otopné soustavy 

      Author: Adam Slavík; Supervisor: Bašta Jiří; Opponent: Legner Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-21)
      Cílem této bakalářské práce je zmapovat jednotlivé druhy a provedení teplovodních konvekčních otopných soustav používaných v dnešní době a porovnat jejich výhody a nevýhody. U konkrétní horizontální jednotrubkové soustavy ...
    • Ověření akustických parametrů experimentální měřicí tratě 

      Author: Tůma Karel; Supervisor: Kučera Miroslav; Opponent: Nový Richard
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-01-12)
      Bakalářská práce se zabývá měřením akustických vlastností experimentální měřící trati navržené pro zjišťování akustických parametrů různých vzduchotechnických elementů. Cílem této práce je vytvořit podrobný popis jednotlivých ...
    • Ověření funkce čističky vzduchu 

      Author: Bačkovská Jana; Supervisor: Vybíral Pavel; Opponent: Hruška Aleš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Ovládání laboratorních vzduchotechnických jednotek 

      Author: Jaroslav Hrouda; Supervisor: Zmrhal Vladimír; Opponent: Kučera Miroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-23)
      Práce má za cíl navrhnout a vytvořit virtuální prostředí pro snadné ovládání a sledování chodu vzduchotechnických zařízení umístěných v laboratořích Ústavu techniky prostředí. Obsahem práce je seznámení se s obecným postupem ...
    • Parametry stěnového vytápění 

      Author: Jaroslav Netolický; Supervisor: Bašta Jiří; Opponent: Boháč Jindřich
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-21)
      Tato bakalářská práce se zabývá výkonnostními parametry stěnového vytápění. V praktické části je provedeno grafické srovnání jednotlivých systémů pro pevně stanovené parametry.
    • Parametry větracích jednotek pro obytné budovy 

      Author: Doležal Jakub; Supervisor: Zmrhal Vladimír; Opponent: Lain Miloš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-01-12)
      Tato bakalářská práce je zaměřena na větrací jednotky pro větrání obytných budov na trhu v České republice a porovnává výkonové parametry těchto jednotek. V první části je popsána teorie větrání, tedy jaké škodlivé látky ...