• Návrh chrániče hrany dveří osobního automobilu 

      Autor: Midrla Jan; Vedoucí práce: Petr Karel; Oponent práce: Páša Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-08)
      Obsahem této bakalářské práce je zkonstruování a řešení problematiky protektoru. Protektor je klíčový prvek chrániče hrany dveří a závisí na něm pohyb ochranné lišty, která vyjíždí a zajíždí při otevírání a zavírání dveří. ...
    • Návrh pneumatického brzdného válce pro zemědělský přívěs 

      Autor: Štádler Marek; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Páša Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-18)
      Bakalářská práce se zaobírá návrhem pneumatického brzdného válce pro zemědělský přívěs. Při návrhu je vycházeno ze stávajícího funkčního prototypu s přihlédnutím k jeho nedostatkům. Dále je provedena rešerše možných řešení ...
    • Návrh pohonu nákladní zdvihací plošiny 

      Autor: Mašín Jiří; Vedoucí práce: Dub Martin; Oponent práce: Páša Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-17)
      Tato bakalářská práce se zabývá návrhem pohonu nákladové zdvihací plošiny. Obsahuje stručnou rešerši na téma zdvihacích plošin a základní kinematické, dynamické a pevnostní výpočty pohonu a částí plošiny.
    • Návrh pohonu stavební míchačky 

      Autor: Dvořák Michael; Vedoucí práce: Křička Jaroslav; Oponent práce: Páša Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-10)
      Cílem této bakalářské práce bylo vytvořit "Návrh pohonu stavební míchačky". Práce obsahuje rešerši dané problematiky. Poté byl proveden výpočet převodového poměru, rozměry ozubení a modulů. Následně byly řešeny silové ...
    • Návrh pohonu visuté lanové dráhy 

      Autor: Hanyš Ondřej; Vedoucí práce: Janda Martin; Oponent práce: Páša Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-27)
      Tato práce pojednává o lanových drahách, typech ocelových lan a způsobech mazání převodovek. Hlavní částí je návrh pohonu (převodovky) vyhovujícího podmínkám zadané visuté lanové dráhy.
    • Zařízení na rozdružování biomasy 

      Autor: Tomek Aleš; Vedoucí práce: Mrázek Jiří; Oponent práce: Páša Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-27)
      První část této bakalářské práce je zaměřená především na nejběžnější druhy využívané biomasy jak v energetice, tak i v domácnostech. Hlavním podmětem je obeznámit čtenáře informacemi o biomase a převážně o jejím technologickém ...