Zobrazují se záznamy 1549-1568 z 6163

    • Konstrukční návrh externí vstřikovací jednotky pro vícekomponentní vstřikování plastů 

      Autor: Jirků Michaela; Vedoucí práce: Krannich Tomáš; Oponent práce: Dubský Vlastimil
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-05)
      Diplomová práce se zabývá návrhem konstrukce přídavné vstřikovací jednotky pro vícekomponentní vstřikování plastů. Součástí práce je rozbor variant konstrukce vertikální elektrické vstřikovací jednotky. Konstrukce je ...
    • Konstrukční návrh forem a přípravků pro výrobu dílů letounu UL39 

      Autor: Polanský Martin; Vedoucí práce: Průcha Petr; Oponent práce: Řehák Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Konstrukční návrh frézovacího vřetene s možností soustružení 

      Autor: Petr Marek; Vedoucí práce: Kolář Petr; Oponent práce: Mohyla Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-22)
      Diplomová práce se zabývá návrhem frézovacího vřetene, použitelného i pro operace soustružení. Na základě průzkumu situace na trhu byly zvoleny optimální komponenty a provedeny návrhové výpočty vzhledem k cíleným parametrům. ...
    • Konstrukční návrh interiéru leteckého simulátoru 

      Autor: Šimek Jiří; Vedoucí práce: Jeřábek Ivan; Oponent práce: Barák Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-07-03)
      Bakalářská práce se zabývá konstrukčním návrhem kabiny leteckého simulátoru. V práci byl proveden konstrukční návrh kabiny včetně návrhu interiéru a umístění základních řídících prvků, zhodnoceny různé technologické varianty ...
    • Konstrukční návrh jehličkového chapadla uchopující měkké a tenké desky 

      Autor: Trybenekr Pavel; Vedoucí práce: Andrlík Vladimír; Oponent práce: Škrha Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Konstrukční návrh kalibračního zařízení pro žhavené drátky 

      Autor: Malý Vojtěch; Vedoucí práce: Čenský Tomáš; Oponent práce: Theiner Robert
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2015-06-19)
      Práce stručně charakterizuje měření rychlosti proudu sondami se žhaveným drátkem, popisuje problematiku spojenou s jejich kalibrací a především obsahuje návrh a konstrukci kalibračního zařízení. Dále rozebírá přesnost ...
    • Konstrukční návrh kleští na balíky pro smykový nakladač 

      Autor: Lukáš Černovský; Vedoucí práce: Havlíček Martin; Oponent práce: Janda Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-08-30)
      Obsahem bakalářské práce je seznámení se zemědělskými balíky, rozborem manipulátorů a jejich upínacími systémy. Práce se zabývá experimentálním návrhem kleští na balíky, fungujících na obdobném principu jako běžné. Pozornost ...
    • Konstrukční návrh kloubového hřídele pro trakční pohon dvojkolí kolejového autobusu 

      Autor: Brůžek Vít; Vedoucí práce: Kolář Josef; Oponent práce: Bauer Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-27)
      Tato bakalářská práce se zabývá konstrukčním návrhem kloubového hřídele pro pohon kolejového autobusu. Pro bližší výpočty je nutné definovat provozní podmínky, ve kterých bude kolejový autobus provozován po dobu své ...
    • Konstrukční návrh kombinované lžíce 

      Autor: Koubek Matěj; Vedoucí práce: Starý František; Oponent práce: Slabý Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-06-22)
      Obsahem této bakalářské práce je rešerše kombinovaných lžic a kolových nakladačů a využití získaných poznatků k návrhu kombinované lžíce. Zadavatelem práce je firma Doosan Bobcat EMEA s.r.o.
    • Konstrukční návrh krytování a skeletu pro výrobní techniku 

      Autor: Falek Petr; Vedoucí práce: Koubek Jan; Oponent práce: Černý Richard
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2014-12-18)
      Bakalářská práce se zabývá konstrukcí, víceúčelové, samonosné, krytovací skříně pro výrobní stroje a přístroje s tříosou kinematikou. Obsahuje parametrický model skříně vytvořený v součinností programů Inventor-Excel. ...
    • Konstrukční návrh krytování kabeláže dráhového detektoru ITk 

      Autor: Jan Stehlík; Vedoucí práce: Janda Martin; Oponent práce: Lopot František
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-08-30)
      V teoretické části rozebíráme, co to vlastně kompozity jsou, jak tento materiál dělíme a následně jak jej vyrobíme. Porovnáváme jednotlivé výrobní technologie. Od základního ručního kladení až po reakční vstřikování, které ...
    • Konstrukční návrh medometu 

      Autor: Jan Dušek; Vedoucí práce: Češpíro Zdeněk; Oponent práce: Kamenický Josef
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-29)
      Tato diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem medometu dle zadaných parametrů. Dle rešerše byl navržen celý medomet včetně konstrukčního uspořádání a volby pohonu. U nově vzniklé konstrukce byly provedeny výpočty ...
    • Konstrukční návrh mobilního testovacího standu pro malé raketové motory do 10 kN 

      Autor: Viktor Hais; Vedoucí práce: Kučera Jaromír; Oponent práce: Čenský Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-06-20)
      Tato práce se zabývá konstrukčním návrhem mobilní testovací platformy pro účely testování raketových motorů vyvíjených v rámci studentského týmu CTU Space Research. V rámci práce byl navržen i měřící řetězec.
    • Konstrukční návrh odpružení podvozku dlátového pluhu 

      Autor: Jiří Rozínek; Vedoucí práce: Uhlíř Roman; Oponent práce: Čermák Vojtěch
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-29)
      Diplomová práce se věnuje návrhu virtuálního prototypu odpružené nápravy poloneseného, kombinovaného, disko-dlátového pluhu. V práci jsou analyzována data z provedeného experimentu měření zrychlení na stroji. Z provedených ...
    • Konstrukční návrh otočně sklopného stolu OS 

      Autor: Matěj Hoffmann; Vedoucí práce: Stach Eduard; Oponent práce: Mindl Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-22)
      Diplomová práce se zabývá návrhem konstrukce otočně sklopného stolu pro 5osý hybridní stroj využívající aditivní technologii WAAM. Součástí práce je rešerše konstrukčních typů a komponent otočně sklopných stolů a popis ...
    • Konstrukční návrh otočných sedadel pro interiér elektrické regionální jednotky 

      Autor: David Eliáš; Vedoucí práce: Kolář Josef; Oponent práce: Prell Roman
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-09-03)
      Cílem této diplomové práce je navrhnout interiér třídílné elektrické regionální jednotky pro spěšné vlaky a konstrukčně navrhnout mechanismus otáčení sedadel.
    • Konstrukční návrh ovládacího mechanismu skládacích vrat 

      Autor: Kříž Jan; Vedoucí práce: Křička Jaroslav; Oponent práce: Starý František
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-08-08)
      Tato práce obsahuje konstrukční návrh skládacích vrat a kontrolní výpočty pro zvolený pohon, rám a kolejnici vrat. Práce obsahuje výkresovou dokumentaci celkové sestavy.
    • Konstrukční návrh ovládání vypínání rozjezdové spojky pro pneumatický řadicí robot. 

      Autor: Zicha Martin; Vedoucí práce: Pakosta Jiří; Oponent práce: Miláček Ondřej
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-08)
      Bakalářská práce se zabývá výpočtem a konstrukčním návrhem ovládání rozpínací spojky pro pneumatický řadící robot, sloužící k testování převodových skříní. Při konstrukci zařízení je kladen důraz na univerzalitu, aby bylo ...
    • Konstrukční návrh podvozku nekonvenčního UL letounu 

      Autor: Pavel Glončák; Vedoucí práce: Barák Karel; Oponent práce: Kučera Jaromír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-21)
      Cílem této diplomové práce je konstrukční návrh podvozku nekonvenčního ultralehkého letounu dle stavebního předpisu UL2- I.Část, který stanovuje zatěžovací případy všech druhů přistání vyskytujících se v provozu, ze kterého ...
    • Konstrukční návrh pohonu mostového jeřábu 

      Autor: Ladislav Kočár; Vedoucí práce: Křička Jaroslav; Oponent práce: Janda Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-08-31)
      Tématem bakalářské práce je návrh zdvihového mechanismu mostového jeřábu. Teoretická část práce je věnována rozdělení jeřábů, popisu jednotlivých prvků a základním konstrukčním řešením. V analytické části je proveden samotný ...