• Akustika interakcí vířivého proudění s periodickými strukturami 

      Autor: Viktor Hruška; Vedoucí práce: Bednařík Michal; Oponent práce: Havlíček Václav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-05-24)
      Tématem této dizertace je studium vybraných případů z oblasti aeroakustiky periodických struktur. Kritická analýza použitelnosti linearizovaných Navierových-Stokesových rovnic ve frekvenční oblasti na problém přenosu zvuku ...
    • Complex Flow Field Structure in A Mid-section of a Last Stage Blade Equipped with a Part Span Connector 

      Autor: Tomáš Radnic; Vedoucí práce: Šafařík Pavel; Oponent práce: Synáč Jaroslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2024-02-28)
      This thesis is concerned with the complex problematic of the transonic flow field in the interblade channel with a part span connector called tie-boss. The investigated cascade is comprised of mid-section of a 1220 mm long ...
    • Hodnocení spolehlivosti silničních zádržných systémů 

      Autor: Michal Kalinský; Vedoucí práce: Marková Jana; Oponent práce: Ryjáček Pavel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-03-13)
      Předkládaná disertační práce je zaměřena na využití simulací metodou konečných prvků při posouzení odolnosti a spolehlivosti silničních zádržných systémů, se zaměřením na ocelová svodidla při zatížení nárazem těžkých ...
    • Numerická simulace v konstrukci nářadí pro robotizovanou kovací linku 

      Autor: Marek Veselý; Vedoucí práce: Čermák Jan; Oponent práce: Pavlů Luboš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-09-01)
      Diplomová práce se zabývá optimalizací kovacího nářadí pro robotickou kovací linku talířových kol na lisu Šmeral LZK 4000 ve firmě ŠKODA AUTO a.s. Prvním cílem práce je pomocí numerické simulace optimalizovat předkovací ...
    • Numerické modelování pro laserově ultrazvukové metody 

      Autor: Tomáš Grabec; Vedoucí práce: Karlík Miroslav; Oponent práce: Trojanová Zuzanka
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2021-06-12)
      Tato práce se věnuje bohatému tématu ultrazvukových vln v anizotropníıch a polykrystalických materiálech a popisuje laserově ultrazvuková měření pro nedestruktivní hodnocení elasticity a mikrostruktury.
    • Numerické simulace atmosférického proudění užitím metody konečných objemů 

      Autor: Vít Uhlíř; Vedoucí práce: Bodnár Tomáš; Oponent práce: Beneš Luděk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-08-25)
      Magisterská práce se zabývá numerickými simulacemi atmosférického proudění. První část práce je věnována fyzikálnímu popisu problému proudění v mezní vrstvě atmosféry. Následuje formulace matematického modelu a popis ...
    • Simulace lokálních variací geomagnetického pole pro gradiometrickou detekci kovových předmětů pod povrchem. 

      Autor: Jakub Bulíček; Vedoucí práce: Zemen Jan; Oponent práce: Mikeš Jan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2022-06-07)
      Bakalářská práce se zaměřuje na simulaci lokálních variací geomagnetického pole, konkrétně v programu Comsol Multiphysics. Práce obsahuje seznámení se základy gradiometrické detekce kovových předmětů pod povrchem a jeho ...
    • Simulace šíření tepla na desce plošného spoje u pájení přetavením 

      Autor: Michal Sebera; Vedoucí práce: Zemen Jan; Oponent práce: Musálek Lubomír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-12)
      Bakalářská práce se zaměřuje na šíření tepla v deskách plošných spojů při pájení přetavením, a na simulaci tohoto děje pomocí programu COMSOL Multiphysics. V práci jsou popsány základy šíření tepla a principy jeho modelování. ...
    • Variační metody v modelování fázových přechodů 

      Autor: Aleš Wodecki; Vedoucí práce: Oberhuber Tomáš; Oponent práce: Ševčovič Daniel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-04-22)
      Tato práce se zabývá variačními metodami v modelování fázových přechodů. Konkrétně, nové varianty reakčních členů pro rovnici fázového pole jsou navrženy a optimalizace okrajové podmínky v rovnici fázového pole je diskutována.
    • Vývoj technologie DMLS tisku tenkostěnných konstrukcí 

      Autor: Vojtěch Balcárek; Vedoucí práce: Herman Aleš; Oponent práce: Zikmund Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-20)
      Diplomová práce se zabývá problematikou 3D tisku tenkostěnných kovových konstrukcí zhotovených za pomoci aditivní technologie Direct Metal Laser Sintering. Kromě DMLS jsou v práci popsané i jiné technologie a zmapovaný ...