Zobrazují se záznamy 5712-5731 z 5935

    • Vývoj technologie DMLS tisku tenkostěnných konstrukcí 

      Autor: Vojtěch Balcárek; Vedoucí práce: Herman Aleš; Oponent práce: Zikmund Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-20)
      Diplomová práce se zabývá problematikou 3D tisku tenkostěnných kovových konstrukcí zhotovených za pomoci aditivní technologie Direct Metal Laser Sintering. Kromě DMLS jsou v práci popsané i jiné technologie a zmapovaný ...
    • Vývoj technologie odlitku chladiče 

      Autor: Gabriel Fedor; Vedoucí práce: Herman Aleš; Oponent práce: Mores Antonín
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-02-09)
      Táto bakalárska práca sa zaoberá témou vývoja technológie a návrhu výroby odliatku chladiča. Práca sa skladá z dvoch častí, teoretickej a praktickej. Teoretická časť je zameraná na všeobecné poukázanie princípu a rozdelenia ...
    • Vývoj tepelně technických vlastností budov 

      Autor: Pavelka Ondřej; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Legner Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-20)
      Bakalářská práce se zabývá historickým vývojem tepelně technických vlastností budov a výpočtem tepelných ztrát konkrétního objektu. Dále se věnuje zmapování a porovnání různých zateplovacích systémů.
    • Vývoj tepelně technických vlastností otvorových výplní 

      Autor: Petr Primus; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Novotný Jiří
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-06-20)
      Cílem této bakalářské práce je zmapovat historický vývoj z hlediska normativních nároků na tepelný odpor, resp. součinitel prostupu tepla, u oken a dveří a určit tepelné ztráty konkrétního objektu pouze při změnách ...
    • Vývoj tepelně-technických vlastností budov a zateplovacích systémů 

      Autor: Pompl Dominik; Vedoucí práce: Bašta Jiří; Oponent práce: Legner Tomáš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-06-22)
      V rámci této bakalářské práce byl formou literární rešerše zpracován historický vývoj z hlediska normativních nároků na tepelný odpor, resp. součinitel prostupu tepla u stavebních konstrukcí. Potom byl tento vývoj aplikován ...
    • Vývoj teplotně a radiačně odolných Hallových senzorů pro fúzní elektrárny 

      Autor: Dominik Najman; Vedoucí práce: Entler Slavomír; Oponent práce: Ďuran Ivan
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-20)
      Diplomová práce obsahuje v první části rešerši zaměřenou na vývoj jaderné fúze a měření magnetického pole pomocí Hallova jevu. Ve druhé části je popsán návrh a výroba nového měřicího přípravku do vakuové pece. Přípravek ...
    • Vývoj testovacího standu převodovek kolejových vozidel 

      Autor: Chmelař Jakub; Vedoucí práce: Petr Karel
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Vývoj trakčního lehátka 

      Autor: Soukup Jiří; Vedoucí práce: Dynybyl Vojtěch; Oponent práce: Pospíchal Petr
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2016-06-06)
      Tato diplomová práce se zabývá vývojem trakčního lehátka. Jsou zde popsány obvyklé terapie a někteří výrobci trakčních systémů. Kromě samotného návrhu lehátka jsou v diplomové práci provedeny výpočty pevnostní a kinematické.
    • Vývoj upínacího přípravku pro měření přesných komponentů pro optické zařízení 

      Autor: Hai Minh Do; Vedoucí práce: Urban Jan; Oponent práce: Koptiš Michal
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-08-28)
      Tato bakalářská práce je zaměřena na návrh jednoúčelového upínacího přípravku, který je určen pro upínání součástí do souřadnicového měřícího stroje. V teoretické části jsou představeny základní informace o souřadnicových ...
    • Vývoj virtuálního toolchainu pro vyhodnocení charakteristik hluku a vibrací pohonných řetezců Toyota Hybrid System 

      Autor: Ivo Vodička; Vedoucí práce: Toman Rastislav; Oponent práce: De Smet Jeroen
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-01-31)
      Tato práce se sestává z rešerše hybrdních pohonů vozidel a NV problematikou pohonného ústrojí Toyota Hybrid System, vývoje a validace MBD metodologie pro predikci booming noise.
    • Vývoj zařízení pro vibrační zpevňování dílů 

      Autor: Nestával Jan; Vedoucí práce: Pitrmuc Zdeněk; Oponent práce: Rázek Vítězslav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2018-09-01)
      Bakalářská práce je zaměřena na technologie zpevňování, které se nejčastěji používají v praxi. Především se zabývá metodami zpevňování lopatkových kol. Mezi nejrozšířenější metody nepochybně patří shot peening a laser ...
    • Vývojové trendy software CAM 

      Autor: Rajal Jan; Vedoucí práce: Vrabec Martin
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2013-10-01)
    • Výzkum a vývoj jako korekční prvek v důchodových daních 

      Autor: Kamila Petržílková; Vedoucí práce: Freiberg František; Oponent práce: Furišová Nikola
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2020-02-01)
      Předmětem diplomové práce je problematika vývoje a výzkumu jako korekčního prvku v důchodových daních. Pozornost je věnována vymezení podmínek odpočtu na vývoj a výzkum v zákoně o daních z příjmů a v interních normách. ...
    • Výzkum a vývoj interaktivních nátěrových hmot 

      Autor: Zuzana Tatíčková; Vedoucí práce: Kreibich Viktor; Oponent práce: Čelko Ladislav
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-10-20)
      Práce se věnuje výzkumu nových nátěrových hmot s termochromickými vlastnostmi. Zhodnocuje současný stav výroby termochromických nátěrových hmot (NH) a popisuje problematiku, počínající volbou vhodného druhu základní matrice, ...
    • Výzkum distribuce Hg v mokré metodě odsíření spalin 

      Autor: Soňa Doležalová; Vedoucí práce: Pilař Lukáš; Oponent práce: Szeliga Zbyszek
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-06-21)
      Práce se zabývá legislativou týkající se emisí rtuti a její problematikou. Jsou zde popsány dostupné technologie ke snížení emisí rtuti ze spalin, problematika distribuce rtuti v mokré metodě odsíření spalin a reagenty ...
    • Výzkum krytování rychlých a vysoce dynamických os obráběcích strojů s využitím virtuálních prototypů 

      Autor: Hudec Jan; Vedoucí práce: Houša Jaromír
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2012-09-25)
    • Výzkum proudění směsi ve spalovacím prostoru vozidlového čtyřválcového zážehového motoru. 

      Autor: Valský Jonáš; Vedoucí práce: Vítek Oldřich; Oponent práce: Lempera Aleš
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2017-07-11)
      Práce pojednává o problematice náplně válce, o jejích základních pohybech, průtokových a vírových vlastnostech sacích kanálů a o samotných vírových číslech. Dále je v práci zpracována simulace statické profukovací zkoušky ...
    • Výzkum přesnosti pětiosých frézovacích center 

      Autor: Morávek Martin; Vedoucí práce: Bach Pavel; Oponent práce: Kolíbal Zdeněk
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2019-01-18)
      Předložená disertační práce se zabývá výzkumem přesnosti pětiosých frézovacích strojů. Na základě provedené rešerše současného stavu řešené problematiky jsou vytyčeny cíle disertační práce. V rámci vytyčených cílů je ...
    • Výzkum struktury povrchu kompozitních materiálů s ohledem na jejich využití v medicíně 

      Autor: Beránek Libor; Vedoucí práce: Dvořák Rudolf
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum., 2012-06-06)
    • Výzkum vazby mezi hliníkovou matricí a výztuží (GF a CF) pro kovové kompozity 

      Autor: Zdeněk Kopanica; Vedoucí práce: Herman Aleš; Oponent práce: Mores Antonín
      (České vysoké učení technické v Praze. Vypočetní a informační centrum.Czech Technical University in Prague. Computing and Information Centre., 2023-09-01)
      Tato diplomová práce se zabývá popisem kovových kompozitů (MMC) a navržením technologických podmínek pro zlepšení adheze výztuže a hliníkové matrice v kompozitu zpracovaného technologií gravitačního lití.