ČVUT DSpace
  • Prohledat DSpace
  • English
  • Přihlásit se
  • English
  • English
Zobrazit záznam 
  •   ČVUT DSpace
  • České vysoké učení technické v Praze
  • Fakulta strojní
  • ústav procesní a zpracovatelské techniky
  • Diplomové práce - 12118
  • Zobrazit záznam
  • České vysoké učení technické v Praze
  • Fakulta strojní
  • ústav procesní a zpracovatelské techniky
  • Diplomové práce - 12118
  • Zobrazit záznam
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Distribuce rozpuštěného CO2 v pivním sudu

Distribution of dissolved CO2 in beer barrel

Typ dokumentu
diplomová práce
master thesis
Autor
Bojas Jiří
Vedoucí práce
Šulc Radek
Oponent práce
Růžička Marek
Studijní obor
Procesní technika
Studijní program
Strojní inženýrství
Instituce přidělující hodnost
ústav procesní a zpracovatelské techniky
Obhájeno
2016-02-12



Práva
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://www.cvut.cz/sites/default/files/content/d1dc93cd-5894-4521-b799-c7e715d3c59e/cs/20160901-metodicky-pokyn-c-12009-o-dodrzovani-etickych-principu-pri-priprave-vysokoskolskych.pdf
Vysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://www.cvut.cz/sites/default/files/content/d1dc93cd-5894-4521-b799-c7e715d3c59e/cs/20160901-metodicky-pokyn-c-12009-o-dodrzovani-etickych-principu-pri-priprave-vysokoskolskych.pdf
Metadata
Zobrazit celý záznam
Abstrakt
Tato práce vznikla za účelem průzkumu faktorů ovlivňujících rozpustnost plynu v pivu a následného chování piva při čepování. V rámci práce byla vypracována rešerše, která se zabývá rozpustností CO2 v pivu včetně způsobů jeho stanovení. Pomocí těchto teoretických znalostí byl následně navržený a sestrojený přístroj umožňující měření v kapalinách, dále měřicí zařízení, které je schopné stanovit kinetiku sycení a koncentraci CO2 v sudovém pivu. V závěru práce proběhlo hodnocení stability načepované pěny v závislosti na koncentraci rozpuštěného oxidu uhličitého.
 
The aim of this work is to investigate factors that influence solubility of CO2 in the beer, and the further behaviour of the draught beer. In this work was made a research to ascertain possibilities of measuring the dissolved CO2 in the beer; subsequently, was designed and fabricated the device which measures the dissolved CO2 in liquids and the device that is capable to determine the kinetic of carbonation in the beer barrel. At the end of the work is a valuation of stability of the beer foam of dependency to the content of dissolved CO2 in the beer.
 
URI
http://hdl.handle.net/10467/63613
Zobrazit/otevřít
PLNY_TEXT (4.666Mb)
PRILOHA (43.08Kb)
POSUDEK (89.70Kb)
POSUDEK (547.1Kb)
Kolekce
  • Diplomové práce - 12118 [161]

České vysoké učení technické v Praze copyright © 2016 

DSpace software copyright © 2002-2016  Duraspace

Kontaktujte nás | Vyjádření názoru
Theme by 
@mire NV
 

 

Užitečné odkazy

ČVUT v PrazeÚstřední knihovna ČVUTO digitální knihovně ČVUTInformační zdrojePodpora studiaPodpora publikování

Procházet

Vše v DSpaceKomunity a kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

Můj účet

Přihlásit se

České vysoké učení technické v Praze copyright © 2016 

DSpace software copyright © 2002-2016  Duraspace

Kontaktujte nás | Vyjádření názoru
Theme by 
@mire NV