Nové postupy v pivovarnictví
Novel trends in Brewing
Typ dokumentu
bakalářská prácebachelor thesis
Autor
Pavel Mareš
Vedoucí práce
Štancl Jaromír
Oponent práce
Solnař Stanislav
Studijní obor
bez oboruStudijní program
Teoretický základ strojního inženýrstvíInstituce přidělující hodnost
ústav procesní a zpracovatelské technikyPráva
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Zobrazit celý záznamAbstrakt
Práce představuje postupy a technologii vaření piva. Následně představuje vybrané moderní postupy v pivovarnictví (studené chmelení, náhražky sladu, vaření bezlepkových piv). Dále se práce věnuje technické realizaci dynamických metod studeného chmelení. Výstupem práce je basic design chmelového extraktoru pro malý pivovar o zadaném obejmu výroby. In this thesis traditional process of beer brewing is breafly introduced. Followed by resarch on novel trends in brewing (such as dry hopping, malt alternatives and gluten-free beer brewing). In the main part of thesis technical implementation of dynamic methods of dry hopping are presented. Basic design of hop extractor is expected to be a result of the thhesis.
Kolekce
- Bakalářské práce - 12118 [138]