Pasterizační stanice pro pasterizaci ovocných šťáv s přímým ohmickým ohřevem
Pasteurization unit for the direct ohmic heating pasteurization of fruit juices
Typ dokumentu
diplomová prácemaster thesis
Autor
Tomáš Vodenka
Vedoucí práce
Štancl Jaromír
Oponent práce
Žitný Rudolf
Studijní obor
Procesní inženýrstvíStudijní program
Energetika a procesní inženýrstvíInstituce přidělující hodnost
ústav procesní a zpracovatelské technikyPráva
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Zobrazit celý záznamAbstrakt
Tato práce se zabývá přímým ohmickým ohřevem a jeho využitím pro pasterizaci ovocných šťáv. V experimentální části zjišťuje vlastnosti jablečného moštu a jejich vliv na ohmický ohřev. Na závěr je vytvořen basic design pasterizační stanice s ohmickým ohřevem v laboratorním měřítku. The aim of this thesis is to examine the use of ohmic heating for pasteurization of fruit juices. The second part of this paper focuses on the measurement of apple juice properties. Finally, a basic design of laboratory scale pasteurization station with ohmic heating is created.
Kolekce
- Diplomové práce - 12118 [155]