Návrh statického směšovače pro trubkové fotobioreaktory
Design of a static mixer for tubular photobioreactor
Typ dokumentu
bakalářská prácebachelor thesis
Autor
Jonáš Horáček
Vedoucí práce
Bělohlav Vojtěch
Oponent práce
Moravec Jiří
Studijní obor
bez oboruStudijní program
Teoretický základ strojního inženýrstvíInstituce přidělující hodnost
ústav procesní a zpracovatelské technikyPráva
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Zobrazit celý záznamAbstrakt
Cílem této práce bylo zpracovat literární a patentovou rešerši statických směšovačů. Na základě této rešerše byly vyvinuty nové geometrie statických směšovačů pro trubkové fotobioreaktory, které byly následně vyrobeny pomocí aditivní technologie. Na laboratorní aparatuře byla změřena tlaková ztráta a také pozorována úroveň homogenizace pomocí kontrastní látky. Výsledkem měření jsou vztahy pro určení ztrátového součinitele a porovnání jednotlivých směšovačů dle modifikovaného energetického kriteria. The objective of this thesis was to conduct a literature and patent search on static mixers. Based on this research, new geometries of static mixers for tubular photobioreactors were developed and then manufactured using additive technology. The pressure drop was measured on laboratory equipment and the level of homogenization was also observed using a contrast agent. The results of the measurements are relationships for determining the loss coefficient and comparing individual mixers according to a modified energy criterion.
Kolekce
- Bakalářské práce - 12118 [139]