Návrh varny mikropivovaru
A brewhouse proposal for a training microbrewery
Type of document
bakalářská prácebachelor thesis
Author
Ilavský Karel
Supervisor
Štancl Jaromír
Opponent
Skočilas Jan
Field of study
bez oboruStudy program
Teoretický základ strojního inženýrstvíInstitutions assigning rank
ústav procesní a zpracovatelské technikyDefended
2017-09-07Rights
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Show full item recordAbstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou výroby piva, především pak způsobu výhřevu pánve, měření teploty a regulace teploty. První část práce obsahuje rešerši technologií pro výrobu piva, se zaměřením na postup vystírání, rmutování a chmelovaru. S čímž souvisí seznámení s uspořádáním varny, a nádobami používaných ve varně. Druhá část obsahuje seznámení s možnostmi ohřevu, snímání a regulace teploty. Závěrem je proveden návrh ohřevu varny mikropivovaru pro výukové účely, způsob jeho regulace a měření dat. The Bachelor's thesis deals with phenomenon of beer brewing, mainly focused on forms of heating the kettle, heat measurement and heat control. The first part contains research on technology for beer brewing, with focus on mashing in, mashing and worth boiling. This topic is related to arrangement of brewhouse and arrangement of containers for beer brewing. Second part describes possibilities of heating, heat measuring and heat control. At the end is a draft of heating, heat measuring and heat control of educational microbrewery.
Collections
- Bakalářské práce - 12118 [138]