Inovace v procesu odbavení cestujících
Innovation in Passengers Check-in Process
Type of document
bakalářská prácebachelor thesis
Author
Zouzalová Barbora
Supervisor
Němec Vladimír
Opponent
Nykl Miroslav
Field of study
Letecká dopravaStudy program
Technika a technologie v dopravě a spojíchInstitutions assigning rank
ústav letecké dopravyDefended
2015-01-20Rights
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://www.cvut.cz/sites/default/files/content/d1dc93cd-5894-4521-b799-c7e715d3c59e/cs/20160901-metodicky-pokyn-c-12009-o-dodrzovani-etickych-principu-pri-priprave-vysokoskolskych.pdfVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://www.cvut.cz/sites/default/files/content/d1dc93cd-5894-4521-b799-c7e715d3c59e/cs/20160901-metodicky-pokyn-c-12009-o-dodrzovani-etickych-principu-pri-priprave-vysokoskolskych.pdf
Metadata
Show full item recordAbstract
Tato práce je zaměřena na proces odbavení cestujících a jejich zavazadel na letišti. První kapitola je věnována postupnému vzniku a rozvoji odbavení a také postupnému vývoji odbavovacích prostorů na Letišti Václava Havla Praha. V druhé kapitole jsou popsány jednotlivé kroky procesu obchodního a technického odbavení, jsou zde také představeny i všechny moderní technologie, které se v procesu odbavení využívají. Třetí kapitola je věnována současnému řešení odbavení na Letišti Václava Havla Praha. Ve čtvrté kapitole jsou popsána slabá místa, která se v tomto procesu vyskytují a následně jsou navrhnuta možná řešení těchto problematických míst. This Bachelor thesis is focused on the process of a check-in of passengers and their baggage at the airport. The first chapter deals with an origin and gradual development of a check-in and passengers services and also with a progressive development of the check-in premises at the Vaclav Havel Airport Prague. In the second chapter individual steps of the check-in process and ground handling are described. Moreover, modern tools of the check-in process are introduced, so is the technology used. The third chapter copes with the current arrangement of the check-in process at the Vaclav Havel Airport Prague. In the fourth chapter the weak parts of the current arrangement of the check-in process at the Vaclav Havel Airport Prague are analysed and subsequently a possible solution of these problems is proposed.
Collections
- Bakalářské práce - 16121 [683]