Nové technologie uchovávání potravin – studená plazma
New technology of food long time storage - cold plasma
Typ dokumentu
bakalářská prácebachelor thesis
Autor
Jana Kvapilová
Vedoucí práce
Skočilas Jan
Oponent práce
Hoffman Pavel
Studijní obor
bez oboruStudijní program
Teoretický základ strojního inženýrstvíInstituce přidělující hodnost
ústav procesní a zpracovatelské technikyPráva
A university thesis is a work protected by the Copyright Act. Extracts, copies and transcripts of the thesis are allowed for personal use only and at one?s own expense. The use of thesis should be in compliance with the Copyright Act http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf and the citation ethics http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.htmlVysokoškolská závěrečná práce je dílo chráněné autorským zákonem. Je možné pořizovat z něj na své náklady a pro svoji osobní potřebu výpisy, opisy a rozmnoženiny. Jeho využití musí být v souladu s autorským zákonem http://www.mkcr.cz/assets/autorske-pravo/01-3982006.pdf a citační etikou http://knihovny.cvut.cz/vychova/vskp.html
Metadata
Zobrazit celý záznamAbstrakt
Práce je zaměřena na teoretickou rešerši nových potravinářských technologií pro zlepšení trvanlivosti potraviny. Dále pak obsahuje koncepční návrh výrobní linky s využitím zdroje studené plazmy. Návrh je doplněn výpočtem provozních nákladů pro použitý zdroj. Poslední část práce je experiment zaměřený na konstrukci prototypu zdroje studené plazmy. This work is focused on theoretical review of new technologies in the food industry used to prolong the shelf life. Next it contains concept draft of production line using the cold plasma source. The draft is supplemented with calculation of operating costs. The final part of this work is focused on the experiment of construction of the cold plasma source.
Kolekce
- Bakalářské práce - 12118 [139]