Simulační poddajný model demonstrátoru seriového robotu s přídavnými senzory - Šmíd, Jakub; Šmíd Jakub (České vysoké učení technické v Praze, 2016)
Práce se zabývá tvorbou matematického modelu experimentálního sériového řetězce s přídavnými senzory, tvorbou MKP modelu tohoto experimentálního sériového řetězce, výpočet jeho vlastních frekvencí a tvarů, srovnání vypočtených výsledků s experimentální modální zkouškou a využitím MKP dat k tvorbě dynamického simulačního poddajného modelu experimentálního sériového řetězce.

The thesis deals with the development of a mathematical model of a serial experimental chain with additional sensors, creation of the FEM model of the robot, calculations it´s natural frequencies and mode shapes, comparing the calculated results with experimental modal test and and FEM data for creation of a dynamic simulation model of flexible seriál epxerimental chain.
Simulation flexible model of demonstrator of serial robot with additional sensors
Keywords: MKP model, vlastní frekvence a tvary, Abaqus, MatlabSimulink-Simscape; FEM model, natural frequencies and mode shapes, Abaqus, Matlab-Simulink-Simscape