Návrh pohonu housenicového podvozku - Piksa, David; Piksa David (České vysoké učení technické v Praze, 2015)
Diplomová práce se zaměřuje na návrh pohonu čtyřbodového dvouhousenicového podvozku. V práci jsou rozebrány jednotlivé odpory působící proti pohybu podvozku. Zvlášť důkladně je vyšetřen odpor proti zatáčení stroje. Jsou porovnány metodiky výpočtu podle různých autorů. Teoretické vztahy jsou aplikovány na zadané parametry rýpadla.

Diploma work is focused on design of two-crawler drive unit. In this work are described travel resistances, especially curve resistance. Methods of various authors are compared. In last chapter is designed crawler drive unit for specific excavator.
Design of Crawler Drive Unit
Keywords: Housenicový podvozek, pohon, kolesové rýpadlo.; Crawler track, drive unit, bucket wheel excavator.