Návrh výběrového řízení v dopravní obslužnosti - Tranová, Thu Phuong; Tranová Thu Phuong (České vysoké učení technické v Praze, 2016)
V této bakalářské práci se zabývám kritériem ekonomické výhodnosti ve výběrových řízeních v dopravní obslužnosti. V první kapitole jsou popsány nejdůležitější zákony, které se týkají dopravní obslužnosti a výběrových řízení. Ve druhé kapitole jsou vymezeny veřejné služby v přepravě cestujících. V další kapitole jsou vypsány jednotlivé postupy výběrového řízení a uzavírání smluv. V poslední kapitole analyzuji dopady ekonomické výhodnosti ve výběrových řízeních na mzdy řidičů a navrhuji několik řešení, která by mohla tomuto negativnímu dopadu předejít.

My bachelor's thesis is concerned with economic standard in a competitive tendering. The laws of transport services are described in the first chapter. In the second chapter are the specifications of public services. The next chapter is concerned with each process of competitive tendering and conclusion of a contract. In the last chapter I've made an analysis of an impact of economic standard on a salary of bus driver. I've also suggested some solutions of this issue.
Draft Competitive Tendering in Transport Services
Keywords: legislativa, výběrové řízení, dopravní obslužnost, veřejné služby, smlouvy, postupy, ekonomická výhodnost, mzda, 1. decil, 1. kvartil, medián, průměr, 3. kvartil, 9. decil, multikriteriální hodnocení; legislation, competitive tendering, transport services, public services, contracts, process, advantageous, salary, first decile, first quartile, median, third quartile, ninth decile, multicriterions evaluation