Srovnání a vyhodnocení suchého a mokrého obrábění z hlediska teplotně mechanického chování stroje, nástroje a obrobku - Divíšek, Daniel; Daniel Divíšek (České vysoké učení technické v Praze, 2019)
Bakalářská práce se zabývá teplotními deformacemi během obráběcího procesu a možnostmi jejich eliminace. V práci je porovnáno teplotní chování při mokrém a suchém obrábění.

The bachelor thesis deals with temperature deformations during the machining process and possibilities of their elimination. The work compares the temperature behavior of wet and dry machining.
Comparison and evaluation of dry and wet machining in terms of the thermomechanical behavior of the machine, the tool and the workpiece
Keywords: řezný proces; mokré obrábění; suché obrábění; teplotní deformace; cutting process; wet machining; dry machining; thermal errors