Sportovní komplex Sluneční náměstí, Praha 13 - Lucie Nocarová; Lucie Nocarová (České vysoké učení technické v Praze, 2020)
Předmětem této diplomové práce je architektonicky-stavební návrh sportovního komplexu na Slunečním náměstí v Praze 13 - Stodůlky v blízkosti Centrálního parku. Hmotový koncept návrhu reaguje na současný stav v okolí náměstí a zastávky metra B - Hůrka a navazuje na urbanistický návrh řešené oblasti v rámci předdiplomní práce. Jedná se o návrh objektu se sportovními a rekreačními aktivitami pro místní obyvatele. Nachází se zde fitness, kurty na squash, sály pro skupinové aktivity, restaurace, kavárna, dětský koutek a beauty wellness. Celková hmota objektu napodobuje tzv. spadané listy přes vyvýšenou promenádu nad zastávkou metra a vedlejší volné prostranství. Cílem návrhu bylo dotvoření Slunečního náměstí a vytvoření sportovního, odpočinkového a relaxačního prostředí pro místní obyvatele. Konstrukční systém budovy je řešený jako železobetonový kombinovaný systém. Stropní vlnitá konstrukce je tvořená obousměrně pnutými železobetonovými deskami. Obvodový plášť je navržen jako lehký obvodový plášť.

The subject of this thesis is the architectural-construction design of a sports complex on Sluneční square in Prague 13 - Stodůlky, near Central park. Material concept of the design responds to the current state in the area of the square and stop B - Hůrka and builds on the urban design of designed area within the framework of the prediploma work. This is a proposal for building with sports and recreational activities for local residents. There is a fitness, squash courts, halls for group activities, a restaurant, a café, chitldren´s play area and beauty spa. The total mass of the object mimics the socalled fallen leaves across the raised promenade above the stop of the metro and side open spaces. The aim of the proposal was the completion of the Sluneční square and the creation of sports, rest and relaxion environment for local residents. The structural system of the building is designed as a reinforced concrete combined system. Ceiling corrugated construction is formed by bi-directionally stretched concrete plates. The outer shell is designed as a lighweight cladding.
Sporting Complex Sun square, Prague 13
Keywords: Sportovní komplex; fitness; squash; beauty wellness; Sporting Complex; fitness; squash; beauty spa