Ocelová konstrukce skladištní haly - Chovanec, Aleš; Aleš Chovanec (České vysoké učení technické v Praze, 2020)
Bakalářská práce je zaměřena na návrh nosné konstrukce ocelové skladištní haly v Plzni. Hala je rozdělena na skladovací a administrativní část. Statický výpočet obsahuje výpočet zatížení, návrh střešního a obvodového pláště, výběr vhodné statické varianty rámu, posouzení prvků a vybrané detaily. Dále je přiložena technická zpráva a výkresová dokumentace. Na závěr je vypočten vliv plášťového chování tenkostěnných profilů na ztužení haly s využitím hodnot určených zkouškami.

The bachelor´s thesis is focused on design of a load-bearing steel structure of a storage hall in Pilsen. The hall is divided into a storage and an administrative section. The structural design consists of load calculation, design of roofing and cladding, choice of appropriate structural variant of a main portal frame, and design of main structural members and details. Technical report and a drawing documentation is also included. Finally, stressed skin behaviour of the cladding and roofing is considered in the analysis, using experimentally derived strength and stiffness of connections.
Steel structure of a storage hall
Keywords: ocelová hala; náběh; rámová konstrukce; štítová stěna; rámový roh; plášťové chování; steel structure; haunch; portal frame; gable wall; frame connection; stressed skin design