Náhrobník sv. Vintíře (klášter Břevnov) - tvorba 3D modelu s informační nadstavbou - Adamcová, Alice; Alice Adamcová (České vysoké učení technické v Praze, 2023)
Tato diplomová práce se zabývá nalezením nejefektivnějšího způsobu dokumentace kamenného náhrobníku s ohledem na vytvoření informační nadstavby v podobě klasifikace a vizualizace. Veškeré práce jsou popisovány na náhrobníku sv. Vintíře, který se nachází v Břevnovském klášteře v Praze, ovšem měly by být aplikovatelné i na jiné objekty stejného typu.

This diploma thesis deals with finding the most effective way of documentation of a stone tombstone, considering creation of information extension represented by classification and visualisation of tombstone. All the work is described using the example of the tombstone of St. Vintíř, located in the Břevnov Monastery, Prague, but should be applicable to other objects of the same type.
Tombstone of St. Vintír (Břevnov Monastery) - creation of 3D model with information extension
Keywords: fotogrammetrie; klasifikace; vizualizace; polygonový 3D model; husté mračno bodů; photogrammetry; classification; visualisation; mesh; dense point cloud