Decentralizovaná a otevřená architektura pro rezervační systém - Straka, David; David Straka (České vysoké učení technické v Praze, 2025)
Tato práce se zabývá návrhem, implementací a otestováním otevřené a decentralizované architektury pro univerzální rezervační systém. V práci je zahrnut přehled vybraných existujících rezervačních systémů a analýza požadavků. Tato práce dále navrhuje vhodnou architekturu, klientskou rezervační aplikaci a její back end, který je navržen tak, aby podporoval společný rezervační protokol založený na HTTP. Nakonec je představena implementace návrhu spolu s výsledky jeho testování a evaluace.

This thesis deals with the design, implementation, and testing of an open and decentralized architecture of a general-purpose reservation system. The thesis first features an overview of select existing reservation systems and a requirements analysis. It then designs a suitable architecture, booking client application, and its back end, which is designed to support a common HTTP-based booking protocol. Lastly, an implementation of the design is presented, along with the results of its testing and evaluation.
Decentralized and Open Architecture of a Reservation System
Keywords: decentralizovaná architektura; rezervační systém; decentralizace; rezervace; schůzky; Web; decentralized architecture; reservation system; decentralization; reservations; bookings; appointments; Web