Návrh konstrukce mobilního šnekového dopravníku pro plnění silážních věží - Vrzal, Václav; Vrzal Václav (České vysoké učení technické v Praze, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a konstrukčním řešením mobilního šnekového dopravníku pro plnění silážních věží. Obsahuje seznámení se základními typy šnekových dopravníků a jejich použitím. Dále byl proveden návrh základních parametrů šnekového dopravníku pro zvolené vstupní hodnoty. Následně byly provedeny kontrolní výpočty pro ložiska, hřídele, spojovací součásti a pro řetězový převod. V příloze je přiložena výkresová dokumentace šnekového dopravníku.

This bachelor thesis deals with design of a mobile screw conveyor for fill silage towers. It contains basic types of screw conveyors and thier use. Furthermore, basic parameters of the screw conveyor for selected input values were proposed. Consequently, control calculations were made for the design of bearings, shafts, connecting components and for design of the chain transmission. Attachment is accompanied by drawing documentation with swing auger.
Design of Mobile Swing Auger
Keywords: mobilní šnekový dopravník,silážní věž; mobile screw conveyor,sillage tower