Globální využití a predikce vývoje hologramů v jednotlivých tržních sektorech - Hynková, Isabela; Isabela Hynková (České vysoké učení technické v Praze, 2022)
Tato diplomová práce ze zabývá tématem predikce a využití hologramů v celosvětovém měřítku ve vybraných jednotlivých tržních sektorech. Teoretická část se věnuje holografii a hologramům, od počátku, až po samotné využití v praxi. Dále je nastíněno téma aplikace holografického principu vztahující se k černým dírám, vesmíru a fungování mozku a poté následuje ukončení teoretické části hypotézou světa jako simulace. Praktická část je věnována prognostickým metodám, krátkému úvodu vybraných společností působící v oblasti 3D holografického zobrazení a služeb na trhu a následné predikci využití hologramů v jednotlivých tržních sektorech do roku 2040.

This diploma thesis is focused on the topic of prediction and global use of holograms in selected particular market sectors. The theoretical part describes the holography and holograms, from the beginning to the actual global use. Another part is dedicated to the topic of the application of the holographic principle related to the black holes, universe and the brain, followed by the conclusion of the theoretical part by the hypothesis of the world as a simulation. The practical part is devoted to forecasting methods, a brief introduction of selected companies operating on 3D holographic imaging market and services and subsequent prediction of the use of holograms in particular market sectors until 2040.
Global Use and Prediction of Hologram Development in Particular Market Sectors
Keywords: Holografie; hologram; holografický princip; prognóza; tržní sektor; Holography; Hologram; Holographic principle; Forecast; Market sector