Efektivní identifikace redundantních akcí v plánech - Med, Jakub; Jakub Med (České vysoké učení technické v Praze, 2021)
Při hledání plánů je často velmi složité najít ten optimální. Najít jakýkoli plán bývá mnohem snazší. Takto vzniklé plány mohou být často snadno vylepšeny a zkráceny. Jedním ze způsobů optimalizace plánu je identifikování zbytečných akcí a jejich následné odstranění. V této práci se zaměříme na implementaci několika metod, kterými toho lze dosáhnout. Představíme dvě optimalizace, jimiž lze zkoumané metody zrychlit. Navrhneme novou metodu, jenž bude inspirovaná původními metodami a námi vyvinutými optimalizacemi. Na závěr všechny metody porovnáme na problémech používaných na International Planning Competition a vzneseme podněty pro další výzkum.

Finding an optimal plan can be very difficult. However, finding any plan is often much easier. Since these plans are suboptimal, they may be optimized and shortened. One way to achieve this is to identify and remove redundant actions. This work focuses on methods, which were designed to perform such optimization. We will introduce two approaches, which will speed up the examined methods. Then we will propose a new method inspired by the aforementioned ones and their new optimizations. In the end, we will compare all the methods on several benchmarks from the International Planning Competitions and propose topics for further research.
Efficient Identification of Redundant Actions in Plans
Keywords: klasické plánování; optimalizace; redundantní akce; inverzní cykly; lokální landmarky; classical planning; optimalization; redundant actions; inverse cycles; local landmarks