Penzion Krásná - Cuhrová, Terezie; Terezie Cuhrová (České vysoké učení technické v Praze, 2022)
Projekt je situován v malé vesnici Krásná, nedaleko Železného Brodu. Navržený penzion nabízí v přízemí restauraci s terasou. V druhém a třetím podlaží je navrženo šest apartmánů: čtyři s lodžiemi a ložnicemi pro čtyři osoby v patře, další apartmán je zařízen bezbariérově a poslední disponuje vyšším prostorovým standardem. V přízemí je krom technické místnosti, kolárny/lyžárny a skladů prostor wellness, který je, v odkazu na doktora Kittela, zaměřený na procedury vodoléčitelství. Relaxační atmosféru doplňuje rozměrný výhled do okolní krajiny. Design projektu reaguje na lokální přírodu a materiály použitím dřeva na fasádách i v prvcích interiéru, obklady a krytinou z břidlice.

The project is located in the small village of Krásná, near Železný Brod. The designed guest house offers a restaurant on the ground floor with a terrace. Six apartments are designed on the second and third floors: four with loggias and bedrooms for four people upstairs, another apartment is wheelchair accessible and the last has a higher standard of space. On the ground floor, in addition to the technical room, the bike / ski storage room and the storeroom, there is a wellness area, which, in reference to Dr. Kittel, is focused on hydrotherapy procedures. The relaxing atmosphere is complemented by a large view of the surrounding countryside. The design of the project responds to the local nature and materials by using wood on the facades and in the interior elements, tiles and slate roofing.
Guest House Krásná
Keywords: Penzion Krásná; Pěnčín; Kittel; Pěnčín; Guesthouse Krásná; Kittel