Finanční analýza podniku Víno Sýkora s.r.o. - Kohout, Jan; Kohout Jan (České vysoké učení technické v Praze, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá finanční analýzou a jejím uplatněním v běžné praxi. Samotná analýza se skládá z řady ukazatelů, které jsou vždy vysvětleny spolu s uvedením všeobecného vzorce pro výpočet. Všechny tyto informace jsou důležité pro správné finanční řízení. Můžeme se zamyslet nad možností použití určitých modelů pro stanovení finanční situace konkrétní firmy. Všechny ukazatele, které jsou v první části teoreticky rozebrány, jsou využity pro finanční analýzu společnosti Víno Sýkora s.r.o..

This thesis deals with financial analysis and its application in practice. The analysis consists of a series of indicators, which always are explained together with an indicator of the general formula for the calculation. All of these are important for the proper financial management. We can consider the possibility of using of certain models for the determination of the specific financial situation of the company. All the indicators, which are discussed in the first part, in theory, are used for the financial analysis of the company Víno Sýkora s.r.o.
Financial analysis of the company Víno Sýkora s.r.o.
Keywords: Finanční analýza Elementární metody finanční analýzy Vyšší metody finanční analýzy Poměrové ukazatele Soustavy poměrových ukazatelů Souhrnné indexy a predikční modely; Financial analysis Elementary methods of financial analysis Superior methods of financial analysis Financial ratios Systems of financial ratios Summary indexes and prediction models