Možnosti protiradonových opatření v areálech školských zařízení - Konečná, Veronika; Veronika Konečná (České vysoké učení technické v Praze, 2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na možnosti protiradonových opatření v areálech školských zařízení. Teoretická část obsahuje rešerši, která shrnuje a vysvětluje postupy pro návrh a provádění opatření proti radonu v kontaktních konstrukcích budov. V analytické části jsou vybrány varianty opatření proti radonu z podloží a jsou zde zpracovány technologické postupy a rozpočty pro jednotlivé varianty. Dále bylo zpracování posouzení variant z hlediska technologické a ekonomické náročnosti.

The bachelor's thesis focuses on the possibilities of anti-radon protection in school buildings. The theoretical part includes a literature review that summarizes and explains the procedures for designing and implementing radon mitigation measures in building contact structures. In the analytical part, selected variants of radon mitigation measures from the subsoil are analyzed, with detailed technological procedures and budgets for each variant provided. Additionally, an assessment of the variants in terms of technological and economic complexity has been conducted.
Possibilities of anti-radon protection in school building
Keywords: radon; radon z podloží; ochrana proti radonu; kontaktní konstrukce; ventilační vrstva; technologický postup; rozpočet; radon; radon from the subsoil; anti-radon protection; contact structures; ventilation layer; technological procedure; budget