Energetický audit rodinného domu - Musil, Jonáš; Musil Jonáš (České vysoké učení technické v Praze, 2017)
Cílem této diplomové je prověření dosažitelnosti standardu budovy s téměř nulovou spotřebou energie u již existujícího rodinného domu. Jako nástroj tohoto prověření byl použit energetický audit, který detailně hodnotil jednotlivá možná opatření pro dosažení tohoto standardu. Vybraná varianta z navrhovaných opatření je zdokumentována formou projektové dokumentace na úrovni dokumentace pro stavební povolení.

The aim of this thesis is to analyze whether it is possible to achieve the required standards and turn an already existing family house into a nearly zero-energy building. An energy audit was performed in order to analyze in detail and evaluate several possible adjustments of the building necessary for achieving the required standards. The selected option is then documented in the form of project documentation on the level of project documentation required for building permits.
Energy audit of family house
Keywords: energetický audit,budova s téměř nulovou spotřebou energie,obnovitelné zdroje energie,energetická náročnost budovy,vytápění,vzduchotechnika; energy audit,nearly zero-energy building,renewable technologies,energy performance of building,heating,ventilation