Model záběru čelního evolventního ozubení pro dynamické simulace - Uhlíř, Jan; Jan Uhlíř (České vysoké učení technické v Praze, 2021)
Tato práce se zabývá modely záběru čelního evolventního ozubení pro dynamické simulace. Kromě shrnutí základních poznatků o ozubení a vybraných publikací zabývajících se danou problematikou prezentuje práce i dva vytvořené analytické modely a jejich výsledky. Vytvořený kontaktní analytický model pro přímé čelní evolventní ozubení poskytuje rychlou a poměrně přesnou dynamickou simulaci.

This bachelor's thesis focuses on the modelling of the involute spur gear mesh process. First, the thesis summarizes the basic knowledge of gearing and selected articles on this topic. Second, it presents two created analytical models of the involute spur gearing. The proposed analytical contact model of the involute spur gearing allows for a relatively accurate and fast dynamic simulation.
Spur gear mesh model for dynamic simulations
Keywords: evolventní ozubení; ozubené kolo; čelní ozubení; dynamická simulace; analytický model ozubení; Campbellův diagram; frekvenční analýza; involute gearing; gear; spur gearing; dynamic simulation; analytical model of gearing; Campbell diagram; frequency analysis