Požární návrh ocelové konstrukce výstavní části autosalonu - Kučera, Jaroslav; Kučera Jaroslav (České vysoké učení technické v Praze, 2017)
Bakalářská práce se zabývá výstavní částí autosalonu a je rozdělena na dvě části. V první části je proveden návrh a posouzení ocelových prvků za běžné teploty. Jedná se o nosnou část střešního pláště, vaznici, prolamovaný nosník, nosník pnutý mezi sloupy, vnitřní kruhový sloup a přípoj nosníku na sloup. Druhá část se věnuje požárnímu řešení. Výstavní část autosalonu je uvažována jako jeden požární úsek. Pro tento úsek je zjištěn stupeň požární bezpečnosti. Práce věnuje pozornost zejména posouzení prolamovaného nosníku a vnitřního kruhového sloupu. Tyto dva prvky jsou posouzeny za požáru na požadovanou požární odolnost. Teplotní analýza je provedena pomocí modelu lokálního požáru a podle normové teplotní křivky. Pro kruhový sloup je navržena vhodná požární ochrana.

This bachelor thesis is focused on the car showroom. The document has two parts. The first part contains the design and assessment of steel elements at normal temperature. These elements include a supporting part of the roof, roof beam, castellated girder, beam between columns, circular column inside the building and beam-to-column connection. In the second part there is fire solutions of the structure. The showroom consists only of one fire section. For this section fire risk is calculated. The main attention is paid for the assessment of castellated girder and circular column. These two elements are evaluated at elevated temperature to meet requested fire resistence. Thermal analysis is performed by the model of local fire and by the standard temperature curve. Fire protection is proposed for the column.
Fire design of steel structure of showroom
Keywords: Autosalon,Návrh za běžné teploty,Posouzení za požáru,Prolamovaný nosník,Kruhový sloup,Model lokálního požáru; Car showroom,Design at ambient temperature,Assessment at elevated temperature,Castellated girder,Circular column,Model of local fire