Pokročilé ovládání ventilů vznětového motoru s ohledem na emisní systémy - Zelená, Veronika; Veronika Zelená (České vysoké učení technické v Praze, 2019)
Práce se zabývá ohřevem systému zpracování spalin naftového motoru. Cílem této práce je provést rešerši na emise, části výfukového systému na zpracování spalin v naftovém motoru, evropskou legislativu a na variabilní ventilové rozvody, konkrétně dřívější otevření výfukového ventilu a negativní překrytí zdvihových křivek výfukového a sacího ventilu. Ventilový rozvod je plně variabilní. Druhá část této práce se zabývá ustálenými a přechodovými ději, které jsou simulovány v programu GT-SUITE. V závěru této práce je na základě provedených simulací vybrána strategie, která nejlépe ohřeje výfukový systém na zpracování spalin.

This bachelor thesis deals with aftertreatment heat-up. The target of this thesis is to research the engine emissions, parts of aftertreatment in diesel engine, European emission standards and variable valve timing, particulate early exhaust valve opening (EEVO) and negative valve overlap (NVO). The valvetrain is the full variable. The second part of this thesis deals with steady-state and transient-state simulations in the software GT-SUITE. At the end of this thesis, I will suggest the most efficient strategy for aftertreatment heat-up.
Advanced Valve Actuation of a Diesel Engine with respect to Aftertreatment Systems
Keywords: naftový motor; oxidační katalyzátor; filtr pevných částic; variabilní ventilový rozvod; emise; GT-SUITE; evropská legislativa EURO; Diesel engine; Diesel Oxidation Catalyst; Diesel particulate filter; variable valve timing; emissions; GT-SUITE; European emissions standards