Praha - Palmovka - Studie území v okolí stanice metra - Aubrecht, Rostislav; Rostislav Aubrecht (České vysoké učení technické v Praze, 2019)
Zadáním diplomové práce je návrh veřejného prostranství, který vychází z urbanistické struktury navržené v předdiplomním projektu. Součástí řešení je schematický návrh přilehlých objektů a koncepce zeleně, dopravy a technické infrastruktury. Řešeným územím je Palmovka, oblast nacházející se v Praze 8 - Libni, na pravém břehu řeky Vltavy. Palmovka nabízí velký potenciál pro rozvoj a má spoustu předpokladů stát se atraktivním místem pro městský život, bohužel je dnes území velmi zanedbané a bez jasného konceptu. Cílem práce je proto podpořit potenciál místa a dát místu impulz stát se novým městským subcentrem.

The subject of the diploma thesis is design of the public space, which is based on the urban structure designed in pre-diploma project. Part of the solutions is basic design of surrounding structures and conception of the greennry, traffic and technical infrastructure. The solved area is Palmovka, area located at Prague 8 - Libeň, on the right bank of the Vltava river. Palmovka offers a great potential for development and has a lot of preconditions to become an attractive place for city life, unfortunately the area is nowadays very unkempt and without a obvious conception. The goal of the thesis is therefor to support the potential of the area and give the area an impuls to become a new city subcentre.
Prague - Palmovka - Study of area around the metrostation
Keywords: Palmovka; Praha; Libeň; urbanistická studie; veřejný prostor; stanice metra; Palmovka; Prague; Libeň; urban study; public space; metrostation