Možnosti modernizace žst. Třeboň - Fojta, Tomáš; Fojta Tomáš (České vysoké učení technické v Praze, 2018)
Bakalářská práce řeší návrh rekonstrukce železniční stanice. Hlavním cílem práce je zlepšit zařízení pro přepravu a zvýšit bezpečnost cestujících. Bakalářská práce navrhuje dvě hlavní varianty, úspornou a velkorysou. Úsporná varianta má za cíl využít stávající pozemky a minimalizovat náklady. Velkorysá varianta se nemusí držet původního tělesa dráhy. Na závěr jsou obě varianty porovnané pomocí jejich výhod a nevýhod.

The bachelor thesis deals with the concept of the reconstruction of the railway station Třeboň. The main objective of the thesis is to improve transport equipment and to increase passenger safety. The bachelor thesis proposes two main variants, economical and generous. The economical option is to use existing land and minimize costs. A generous variation may not follow the original track body. In conclusion, both variants are compared by their advantages and disadvantages.
Modernisation Possibilities of the Třeboň Railway Station
Keywords: železniční stanice Třeboň,směrové vedení,výhybka,kolejnice,nástupiště,železniční svršek,kolejové zhlaví; the railway station Třeboň,directional guidance,railroad switch,rail,platform,railway surface,development of switches in the railway station