Fyzikální modelování elementů kardiovaskulárního systému - modelování reologického chování venózní částí KVS - Abu Baker, Mohammad Nasr Huseen; Abu Baker Mohammad Nasr Huseen (České vysoké učení technické v Praze, 2008)
Tato práce obsahuje shrnutí anatomie, fyziologie a biomechaniky kardiovaskulárního systému a mnoho fyzikálních modelů popisujících kardiovaskulární systém, postavených za účelem výuky nebo řešení některých problémů vyskytujících se v kardiovaskulárím systému. V praktické části je zobrazován a počítán vztah mezi tlakem a objemem v žilním řečišti.

This work includes a summary of anatomy , physiology and biomechanics of the cardiovascular system and many physical models that characterize the cardiovascular system that were built for teaching or for solving some problems that happen in the cardiovascular system. Practical part of this work shows and calculates the relationship between pressure and volume in veins part .
Physical modelling of cardiovascular system elements
Keywords: anatomie,fyzilogie,biomechanika,kardiovaskulární systém; anatomy,physiology,biomechanics,cardiovascular system