Total Cost of Ownership pro varianty rozvodů medicinálního kyslíku ve zdravotnickém zařízení - Shejbalová, Kateřina; Kateřina Shejbalová (České vysoké učení technické v Praze, 2019)
Cílem diplomové práce je za pomocí metodiky TCO stanovit celkové náklady na rozdílné technologie distribuce medicinálního kyslíku do rozvodů zdravotnického zařízení a na základě vypočtených výsledků potvrdit či vyvrátit rozhodnutí managementu ZZ pro realizaci projektu nákupu kompresorové stanice s vyvíječem kyslíku KOV za účelem snížení nákladů na distribuci kyslíku 93 % do rozvodů zdravotnického zařízení bylo vhodnou volbou.

The aim of the thesis is to determine the total costs of different medical oxygen distribution technologies into the hospital distribution system. Using the Total cost ownership methodology and based on the calculated results, to confirm or disprove the decision of the Hospital management to implement a project to purchase the compressor station with oxygen generator for distribution oxygen 93 % for a purpose reduce costs of distribution system in Hospital, was a good choice.
TCO Option for Distribution of Medical Oxygen in Healthcare Facilities
Keywords: Hospital-based HTA; kompresorová stanice; kyslíkový vyvíječ (KOV); lahvové stanice; medicinální kyslík; medicinální vzduch; Total Cost of Ownership; Compressor stations; cylinder stations; Hospital-based HTA; medical air; medical oxygen; oxygen generator; Total Cost of ownership