ČVUT navigátor - iOS III - Březina, Daniel; Březina Daniel (České vysoké učení technické v Praze, 2018)
Mobilní aplikace ČVUT Navigátor slouží pro orientaci v kampusu ČVUT a k zobrazení rozvrhu hodin. Cílem práce je vytvoření 3. generace ČVUT Na- vigatoru podporující vektorový formát map, navigování uvnitř budov pomocí rozšířené reality a analyzovat možnosti navigačního systému Galileo. Práce analyzuje předchozí verzi ČVUT Navigátoru pro operační systém iOS a navr- huje změny, tak aby třetí verze odpovídala aktuálním požadavkům na aplikace. Součástí práce je také návrh architektury aplikace, konkrétně popis návrhové vzoru Model-View-Controller a detailně rozepsány jednotlivé složky. Další sou- částí je popis implementace hlavních funkcionalit, jako je nalezení nejkratší cesty a její následné zobrazení v rozšířené realitě a přehled provedených testů.

Mobile application CTU Navigator is used for orientation around CTU campus and for displaying timetable. Main goal of this thesis is to create 3rd gene- ration of CTU Navigator application, that supports vector format of maps, navigates inside of buildings using augmented reality, and to analyze possi- bilities of navigation system Galileo. This thesis analyse previouse version of CTU Navigator for operating system iOS and suggests changes to be made. Thesis also includes design of software architecture, specifically it is Model- View-Controller and description of all parts. There is also description of im- plementation of main functions, such as finding shortest path and displaying it in augmented reality and overview of tests.
CTU navigator - iOS III
Keywords: ČVUT Navigátor,iOS,Klient,Vektorové mapy,Navigace,Rozvrh hodin,Rozšířená realita,Offline; CTU Navigator,iOS,Client,Vector maps,Navigation,Time- table,Augmented reality,Offline