Odborná příprava členů jednotek sborů dobrovolných hasičů na území hl. m. Prahy - Koubová, Lenka; Koubová Lenka (České vysoké učení technické v Praze, 2018)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení provádění odborné přípravy členů jednotek sborů dobrovolných hasičů na území hlavního města Prahy. Práce má za úkol zjistit, zda je odborná příprava prováděna ve stanoveném rozsahu, pravidelně a s dostatečným materiálním zabezpečením. V úvodu jsou popsány základní pojmy, které se týkají jednotek sborů dobrovolných hasičů a dále charakterizovány požadavky na odbornou způsobilost členů jednotek zařazených ve funkcích v jednotce. Praktická část je zaměřena na zjištění stavu provádění odborné přípravy a zhodnocení úrovně znalostí členů jednotek sboru dobrovolných hasičů.

This bachelor thesis focuses on evaluating the specialised training of the volunteer fire brigade unit members in the capital city of Prague. The aim of this work is to establish whether the specialised training is carried out to the required extent, regularly and with sufficient material security. The introduction describes the basic terminology relating to volunteer fire brigade units and defines the requirements for the professional competence of members with particular functions within the unit. The practical part evaluates the quality of the professional training and reviews the volunteer fire brigade members' level of knowledge.
Special Training of the Volunteer Fire Brigades Members in the Capital City of Prague
Keywords: Jednotka požární ochrany,jednotka sboru dobrovolných hasičů,odborná příprava,odborná způsobilost; Fire Protection Unit,Volunteer Fire Brigades,Special Training,Special Competence