Výukový systém pro ovládání palubních přístrojů malých letadel - Zhuravlev, Semen (České vysoké učení technické v Praze, 2026)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na návrh a implementaci výukového sys- tému pro ovládání palubních přístrojů malých letadel. Cílem je vytvořit webo- vou aplikaci, která studentům a pilotům umožní interaktivní formou studovat konfigurace kokpitů prostřednictvím digitálních vizualizací. Uživatelé si mo- hou prohlížet jednotlivé přístroje, seznamovat se s jejich funkcemi a provádět samostatné testování pomocí kontrolních seznamů. Backend systému je im- plementován ve frameworku NestJS s využitím databáze PostgreSQL a ORM nástroje Prisma. Frontend je vyvinut pomocí knihovny React. Aplikace zahr- nuje správu uživatelů, bezpečnou autentizaci prostřednictvím JWT a přihlá- šení pomocí účtu Google. Důraz je kladen na rozšiřitelnost systému, modu- lární architekturu a připravenost na budoucí integraci s dalšími vzdělávacími nástroji.

This bachelors thesis focuses on the design and implementation of a learning system for controlling on-board instruments of small aircraft. The goal is to create a web application that will allow students and pilots to study cockpit configurations interactively through digital visualizations. Users can view in- dividual instruments, familiarize themselves with their functions, and perform independent testing using checklists. The backend of the system is implemen- ted in the NestJS framework using the PostgreSQL database and the Prisma ORM tool. The frontend is developed using the React library. The application includes user management, secure authentication via JWT, and login using a Google account. Emphasis is placed on the systems extensibility, modular architecture, and readiness for future integration with other educational tools.
Training system for interacting with small aircraft instruments panel
Keywords: webová aplikace; výukový systém; NestJS; kokpit; Prisma ORM; Amazon S3; Google; JWT autentizace; web application; learning system; NestJS; cockpit; Prisma ORM; Amazon S3; Google; JWT authentication