Vliv povrchu DPS na kvalitu lepeného spoje - Hančl, Tomáš; Tomáš Hančl (České vysoké učení technické v Praze, 2022)
Práce se zabývá zkoumáním elektrických a mechanických vlastností lepených elektricky vodivých spojů v závislosti na povrchové úpravě desky plošných spojů (DPS). V teoretické části práce bude provedena rešerše zaměřená zejména na strukturu, vlastnosti a metody nanášení elektricky vodivých lepidel. Praktická část se zabývá zhotovením vzorků elektricky vodivých spojů a dále měřením jejich mechanických a elektrických vlastností s ohledem na povrchovou úpravu DPS. Těmito vlastnostmi jsou myšleny elektrický odpor a mechanická pevnost.

This thesis is focused on electrical and mechanical properties of bonded electrical conductive joints in term of PCB surface finish. The search about structure, properties and methods of application of electrically conductive adhesives will be provided in theoretical part of this thesis. Experimental part is focused on making samples of electrically conductive bonds and measuring their mechanical and electrical properties considering PCB surface finish. The term of properties is meant by electrical resistance and mechanical strength.
Influence of PCB surface on the quality of the adhesive joint
Keywords: Elektricky vodivá lepidla; Vodivé lepení; Struktura vodivých lepidel; Vlastnosti vodivých lepidel; Povrchová úprava DPS; Vlastnosti lepeného spoje; Electrically conductive adhesives; Conductive bonding; Structure of conductive adhesives; Properties of conductive adhesives; PCB surface finish; Properties of bonded joint