Studie nakládání s městskými vodami ve vybrané obci. - Čermáková, Michaela; Michaela Čermáková (České vysoké učení technické v Praze, 2020)
Diplomová práce je rozdělena na dvě části – teoretickou a praktickou. Teoretická část obsahuje rešerši literatury a souvisejících norem, popis stokování a jednotlivých druhů odpadních vod, základní rozdělení stokových soustav, systémů a způsobů dopravy odpadních vod. Zabývá se technickými aspekty při navrhování stok, jako jsou materiály a tvary stokového potrubí, hydraulika stok a výpočetní postupy při dimenzování splaškové i dešťové stokové soustavy. Praktická část se zabývá variantním řešením odvádění a čištění splaškových vod v obci Semanín v Pardubickém kraji. Obsahuje psaný podélný profil všech navržených stok, tabulkový formulář pro návrh gravitační splaškové kanalizace a návrh trasy gravitační splaškové kanalizace i výtlačného potrubí k přečerpání odpadních vod na čistírnu odpadních vod, resp. na stávající splaškovou kanalizaci ve městě Česká Třebová. Součástí práce je i podélný profil hlavní stoky, vzorová vstupní šachta a vzorové uložení potrubí.

The master's thesis is divided into two parts - theoretical and practicalapplied. The theoretical part consists of include search in literature and normative documents overview, description of sewerage and individual types of wastewater, basic classification of sewerage systems and methods of wastewater transportation. It deals with technical aspects of sewerage design such as sewer pipe materials and shapes, sewer hydraulics and calculations procedures for wastewater and sewage and rainwater sewer system design. The practical applied part deals with a variant solution of wastewater disposal and treatment in the village of Semanín in the Pardubice region. It contains a written longitudinal profile of all designed sewers, a table form for the design of gravity sewerage, and a design of gravity sewerage route and discharge piping for pumping wastewater to the wastewater treatment plant, respectively. to the existing sewage system in Česká Třebová. The master's thesis includes a longitudinal profile of the main sewerage, a sample entry shaft and a sample pipeline placement.
The study of urban water management in selected village.
Keywords: stokování; splaškové odpadní vody; potrubí; čistírna odpadních vod; ekonomické zhodnocení; Sewerage; sewage waste water; pipeline; wastewater treatment plant; economic evaluation