Bezdrátový senzor vlhkosti a teploty stavebních konstrukcí - Campr, Tomáš; Campr Tomáš (České vysoké učení technické v Praze, 2018)
Tato práce se zabývá návrhem bezdrátového senzoru vlhkosti a teploty sta- vebních konstrukcí. Senzor bude umístěn v izolační vrstvě stavební konstrukce bez možnosti pozdějšího přístupu. Z tohoto důvodu neobsahuje trvalý zdroj napájení v podobě primárního článku. Senzor je napájen přes indukční vazbu z externího zařízení, odměry hodnot jsou tedy vždy na vyžádání po vybuzení externím zařízením. Senzor bude sloužit k monitorování vlhkosti uvnitř konstrukce a umožní včasnou detekci zvýšení vlhkosti, která by mohla způsobit poškození nosné konstrukce. Součástí návrhu je i vyčítací zařízení (čtečka), které slouží k vybuzení senzoru přes indukční vazbu. Zároveň přijímá a zpracovává data ze senzoru. Čtečku je možné propojit s počítačem přes USB pro stažení naměřených dat.

This diploma thesis deals with a project of a wireless sensor to measure humidity and temperature in building constructions. The sensor will be placed in the isolation layer of a building construction without the possibility of later access. For this reason it does not contain a permanent source of power supply in the form of a primary cell. The sensor is fed via an induction bond from an external device, that's why the measurements are always available on the asking, after being activatived by the external device. The sensor will serve for measuring humidity inside the construction and it will enable an in-time detection of any humidity rise, which could cause damage to the supporting construction. Part of the project is also a reading device, which serves for activation the sensor via the induction bond. At the same time it accepts and processes the data received from the sensor. The reader can be linked to a computer via USB for the download of the measured data.
Contactless Humidity and Temperature Sensor of Building Constructions
Keywords: inteligentní senzor,bezdrátový senzor,teplota,bezdrátový přenos energie,monitoring stavební konstrukce,relativní vlhkost; smart sensor,wireless sensor,temperature,relative humidity,wireless power transmission,monitoring of building structure