Monitorování opotřebení a destrukce obráběcích nástrojů - Zhukova, Aleksandra; Zhukova Aleksandra (České vysoké učení technické v Praze, 2015)
Bakalářská práce stručně shrnuje formy opotřebení obráběcích nástrojů a je zaměřena na rozbor metod monitorování opotřebení a destrukce obráběcích nástrojů, jejich aplikování do výroby a vyhodnocení. Obsahuje také ukázky moderního monitorovacího systému v podniku, jeho seřizování, následného zavedení do výroby a vyhodnocení.

Bachelor thesis summarizes forms of cutting tools wear and is focused on the analysis of methods for monitoring of cutting tools wear and destruction, applying them to the production and evaluation. It also contains examples of modern monitoring system in the enterprise, its adjustment, consequent introduction into the production and evaluation.
Monitoring of cutting tools wear and destruction
Keywords: obráběcí nástroje, monitorování, opotřebení nástrojů, destrukce, metody; cutting tools, monitoring, tool wear, destruction, methods