Hotel**** - Mourová, Alena; Mourová Alena (České vysoké učení technické v Praze, 2018)
PŘEDMĚTEM TÉTO DIPLOMOVÉ PRÁCE JE NÁVRH HOTELU **** V SEVERNÍ ČÁSTI AREÁLU STRAHOV V PRAZE. HLAVNÍM PODKLADEM JE KOMPLEXNÍ URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ TOHOTO ÚZEMÍ, KTERÉ BYLO ZPRACOVÁNO V RÁMCI PŘEDDIPLOMNÍHO PROJEKTU V ZIMNÍM SEMESTRU 2017/2018. URBANISTICKÉ I PROSOTROVÉ ŘEŠENÍ ÚZEMÍ BYLO V DIPLOMOVÉ PRÁCI ZACHOVÁNO. PROSTOROVÉ ŘEŠENÍ STAVBY PLNĚ RESPEKTUJE URBANISTICKÝ PLÁN. HMOTOVÉ ŘEŠENÍ OBJEKTU PROŠLO V RÁMCI DIPLOMOVÉ PRÁCE URČITÝM VÝVOJEM. HOTEL BYL NAVRŽEN JAKO VÝŠKOVÁ BUDOVA. STÁVÁ SE TAK V KOMPOZICI ÚZEMÍ VERTIKÁLNÍ DOMINANTOU. ORGANICKÝ RADIÁLNÍ PŮDORYS JE V KAŽDÉM PATŘE DOPLNĚN ORIGINÁLNÍ PŘEDSAZENOU KONSTRUKCÍ BALKÓNU, KTERÁ UMOŽŇUJE HOTELOVÝM HOSTŮM NEOPAKOVATELNÉ VÝHLEDY NA PRAŽSKÉ PANORAMA. NOSNÁ KONSTRUKCE STAVBY JE ŽELEZOBETONOVÁ. STŘEDEM OBJEKTU PROBÍHÁ ŽELEZOBETONOVÉ MONOLITICKÉ ZTUŽUJÍCÍ JÁDRO. OPLÁŠTĚNÍ TVOŘÍ SYSTÉM LOP SCHÜCO.

THE SUBJECT OF THIS DIPLOMA THESIS IS A DESIGN OF THE HOTEL **** IN THE NORTHERN PART OF STRAHOV AREA IN PRAGUE. THE THESIS IS BASED ON THE URBAN PLAN, THAT WAS CREATED IN THE PRE-DIPLOMA PROJECT IN WINTER SEMESTER 2017/2018. THE URBAN AND SPATIAL SOLUTION OF THE AREA WAS KEPT FROM THE PRE-DIPLOMA URBAN STUDY. THE SHAPE OF THE BUILDING FULLY RESPECTS THE URBAN PLAN. COMPARED TO THE PRE-DIPLOMA RESULT, THE FINAL SPATIAL SOLUTION WAS SLIGHTLY CHANGED WITHIN THE DIPLOMA PROJECT. THE HOTEL WAS DESIGNATED AS A HIGH-RISE BUILDING, THAT BECOMES LOCAL VERTICAL LANDMARK. ORGANIC RADIAL SHAPE IS COMPLEMENTED BY AN ORIGINAL BALCONY CONSTRUCTION, THAT ALLOWS HOTEL GUESTS UNIQUE VIEWS ON THE PRAGUE PANORAMA. SUPPORTING STRUCTURE OF THE BUILDING IS MADE OF REINFORCED CONCRETE. THERE IS AN IRON - FIBER MONOLITHIC CRUSHING CORE IN THE CENTRE OF THE BUILDING. THE COVER IS LOP SCHÜCO SYSTEM.
Hotel****
Keywords: HOTEL,WELLNESS,LOP,STRAHOV,VÝŠKOVÁ BUDOVA; HOTEL,WELLNESS,CURTAIN WALL,STRAHOV,HIGH RISE BUILDING