PLAVECKÁ HALA BÍLINA - Veselý, Vít (České vysoké učení technické v Praze, 2025)
Bazénový komplex s wellness centrem na periferii Bíliny se snaží svou výraznou formou zaujmout turisty z okolních měst. Stavba bude charakteristická sloupovím evokujícím kmeny stromů, které ponesou dynamicky členitou střechu. Návštěvník si pak může tento tvar spojit buď s nepravidelným reliéfem tvořeným vrcholky stromových korun, nebo naopak s jejich spodní částí, která vytváří dojem přirozeného podloubí. Tento les pak vytvoří příjemné prostředí pro sport či odpočinek.

A swimming pool complex with a wellness center on the outskirts of Bílina aims to attract tourists from nearby towns with its striking design. The building will be characterized by a colonnade evoking tree trunks, supporting a dynamically articulated roof. Visitors may associate the shape either with the irregular silhouette formed by treetops or, conversely, with the lower part of the trees, which creates the impression of a natural arcade. This forest will then provide a pleasant environment for sports or relaxation.
SWIMMING POOL BÍLINA
Keywords: Plavecká bazén; venkovní koupaliště; Bílina; Pod korunami; Swimming pool; outdoor swimming area; Bílina; Under the canopies