Informační systém pro fyzioterapeuty - klientská část - Kovář, Michal; Michal Kovář (České vysoké učení technické v Praze, 2022)
Tato bakalářská práce si klade za cíl vytvořit klientskou část neboli frontend informačního systému pro soukromé fyzioterapeuty. Nejprve je proveden sběr a analýza požadavků společně s analýzou konkurenčních řešení. Na základě požadavků jsou navrženy drátěné modely neboli wireframe uživatelského rozhraní v grafickém nástroji Figma a současně jsou zvoleny vhodné technologie pro implementaci prototypu, která je následně realizována v programovacím jazyce Typescript za pomoci webové technologie React.js. Pro efektivní implementaci uživatelského rozhraní je použita komponentová knihovna Material Design. Dále jsou popsány kritické a netriviální části vývoje systému jako například autentizace uživatele, validace uživatelského vstupu či napojení na serverovou část. Na závěr je provedeno uživatelské testování prototypu s potenciálními uživateli. Výsledkem je informační systém v podobě webové aplikace, který fyzioterapeutovi umožní vést efektivněji léčbu svých klientů, plánovat schůzky, udržovat si databázi cviků a vybrané relevantní informace klientům zobrazit. Nad rámec zadání je implementována vícejazyčnost podporující českou a anglickou lokalizaci a celý systém lze jednoduše rozšířit o další jazyky.

This thesis aims to create a frontend of an information system for private physiotherapists. Firstly, requirements gathering and analysis are processed along with an analysis of competing solutions. Based on the requirements, user interface wireframes are designed and at the same time suitable technologies are selected for the implementation of the prototype, that are implemented in Typescript programming language using react.js web technology. The Material Design component library is used to efficiently implement the user interface. Then, critical and non-trivial parts of the system development such as user authentication, user input validation and connection to the server are described. Finally, user testing of the prototype with potential users is performed. The result is an information system in the form of a web application that will allow the physiotherapist to guide the treatment of their clients more effectively, schedule appointments, maintain a database of exercises and display relevant information to clients. As a bonus, multilingualism is implemented supporting Czech and English localization and the whole system can be easily extended with additional languages.
Information system for physiotherapeutists - frontend
Keywords: informační systém; fyzioterapie; webová aplikace; frontend; React; TypeScript; Material Design; information system; physiotherapy; web application; frontend; React; TypeScript; Material Design